IZVJEŠĆE/FOTO: Krankšvester, Cojones, Kein Engel, Sara Renar i ostali prodrmali Staro Petrovo Selo
24. rujna 2017.
Nikola Knežević (2784 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Krankšvester, Cojones, Kein Engel, Sara Renar i ostali prodrmali Staro Petrovo Selo

Humanitarni koncert “Drži se, Roy Batty” organiziran je u subotu, 23. rujna u Starom Petrovom Selu, a kako bi se pomoglo mladom mještaninu Mariju Žalcu.

Prije nekoliko mjeseci 36-godišnji Mario je doživio dva moždana udara i od tada je nepokretan i ne može govoriti. Kako bi se financijski pomoglo Mariju i obitelji za rehabilitaciju i ostale troškove liječenja, Mariovi prijatelji, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška uz pomoć udruge alternativaca UMPASK iz Nove Gradiške, organizirali su humanitarni koncert “Diži se, Roy Batty”. Roy Batty iz razloga što Mario obožava taj lik iz klasik filma “Blade Runner” kojeg je glumio Rutger Hauer, a i Mariov FB profil nosi to ime.

Nekoliko stotina posjetitelja, Mariovih prijatelja i poznanika, ljubitelja alternativne glazbe okupilo se u Društvenom domu Staro Petrovo Selo, te tako financijski sudjelovalo u pomoći ovoj obitelji. Obzirom da je u zadnji trenutak Lovely Quinces otkazala nastup zbog visoke temperature njezinu ulogu otvorenja koncerta omogućio je odličan kantautor Chris Ian. Potom je svoje vrhunsko umijeće pokazala i Sara Renar, jedna od najboljih hrvatskih i regionalnih kantautorica, koja je u Staro Petrovo Selo došla izravno s mini turneje iz Novog Sada.

Večer je nastavljena nastupom jednog od najboljih rock bendova u Hrvatskoj, Cojones, stoner rockerima iz Zagreba koji su vlasnici jednog od najboljih, ako ne i najboljeg albuma 2016. godine. Zbog ovakvih bendova koji imaju iznimno veliku energiju i glazbu svjetske produkcije hrvatska rock scena ima sjajnu budućnost.

Iza njih je uslijedio najžešći nastup večeri, onaj požeškog Defianta, black metal benda koji je razdrmao zidove Društvenog doma u Starom Petrovom Selu. Zatim su na pozornicu izašli dečki iz Kein Engela, tribute benda legendarnih njemačkih metalaca Rammstein. Izveli su odlične covere nekih od najvećih hitova Rammsteina, koji su dista bili kao original što je publika i prepoznala te uživala u njihovom 45-minutnom nastupu.

A onda je došao trenutak koji su svi s nestrpljenjem čekali, koncert osječkog hip hop dvojca, Setta i 3ki Stilla iz Krankšvestera koji su više od sat vremena držali atmosferu na vrhuncu. Sve je završilo aktualnim hitom “Gaber” kojeg je publika pjevala iz sveg glasa.

Osim Defianta i Kein Engela (svirali u Slavonskom Brodu), ostali izvođači su po prvi puta nastupali u ovom dijelu Slavonije, pohvalili su organizaciju i ovaj plemeniti cilj akcije, te zaželjeli brzi oporavak Mariju Žalcu, ali i povratak na ovo područje

Diži se, Roy Batty!

Foto: Nikola Knežević