ZAŠTO POBOGU?! Gorillaz najavili novi album iznenađenja, baš kao što su napravili s “The Fall”
27. rujna 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

ZAŠTO POBOGU?! Gorillaz najavili novi album iznenađenja, baš kao što su napravili s “The Fall”

Kako javlja NME, osnivač grupe Gorillaz ubrzo nakon propalog slučaja s albumom “Humanz”, najavio je novi studijski uradak i to kao iznenađenje, baš onako kao što su napravili 2010. godine s “The Fall” koji je izašao ubrzo nakon “Plastic Beach”.

Iako je bend trenutno na svjetskoj turneji na kojoj promovira aktualni “Humanz”, planiraju izbaciti novu ploču. “Sviđa mi se ideja o stvaranju nove glazbe i simultanom sviranju uživo”, rekao je Albarn za Q magazin te dodao kako je u pitanju bolja ploča od “The Fall” iz 2010. godine. U tom slučaju bi htjeli vidjeti i čuti novi album, ali ako će biti samo nastavak “Humanz”, onda bolje da nismo čuli ovu vijest.

Aktualni album je definitivno najgori uradak ovog glazbenog projekta koji dosta odmiče od onog zvuka na koji smo navikli. Jest da je to bio komercijalan zvuk, ali je bio zabavan, kao i sâm projekt, pogotovo kada je u pitanju album “Gorillaz”, a potom i “Demon Days”. Sve iza toga je išlo silaznom putanjom, iako su s “Plastic Beach” pokazali da još imaju štošta za reći, prije svega kada govorimo o pjesmi “Stylo” koja se vrtila po radijskim postajama i TV kanalima u cijelom svijetu.

Čekamo pa ćemo vidjeti što ćemo dobiti, još jedan Gorillaz neuspjeh ili povratak na stare staze slave.