Porto Morto predstavljaju glazbu u trećinama!
4. listopada 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Porto Morto predstavljaju glazbu u trećinama!

Zagrebački bend Porto Morto svoje korijene vuče iz kraja prošlog desetljeća i kolektiva bendova JeboTon.

Nakon gotovo 5 godina bend je prošao razne transformacije, što u članstvu, što u zvuku, te u prosincu prošle godine izdao istoimeni album prvijenac. Nakon uspješne promocije albuma u KSET-u početkom godine odlučili su u suradnji s Muzičkim salonom Studentskog Centra u Zagrebu dodati novu dimenziju pjesmama te ih snimiti uživo uz pomoć Hrvoja Nikšića iz Kramasonik studija koji također potpisuje miks i mastering dok se za videozapis pobrinula Hommage produkcija.

Live snimke izbacuju u 3 navrata po 3 pjesme, a prve tri pjesme (Nitko nikad ne ide sza mnom, Zadnji dan zime i Isplazi krovove) izdane početkom rujna dostupne su na njihovim službenim Bandcamp i YouTube stranicama.

U Zagrebu po prvi put od promocije nastupaju 14.10. u Tvornici Kulture, a karte po pretprodajnoj cijeni od 30kn mogu se kupiti kroz Entrio sustav te u Tvornici Kulture, Dirty Old Shopu i Rockmarku.

Porto Morto su: Roko Crnić (vokal, bas), Hrvoje Klemenčić (klavijature, vokal), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Leo Beslać (flauta, sopran saksofon), Juraj Borić (truba), Antun Aleksa (trombon) i Mak Murtić (saksofon).