Poslušajte nikad objavljenu pjesmu R.E.M.-a – “Devil Rides Backwards”
8. listopada 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Poslušajte nikad objavljenu pjesmu R.E.M.-a – “Devil Rides Backwards”

Grupa R.E.M. izbacila je nikad objavljenu demo snimku koja će biti dio nadolazećeg reizdanja albuma “Automatic For The People”, a povodom 25. godišnjice albuma.

Ovaj album iz 1992. godine postao je jedno od najvećih izdanja R.E.M.-a i do sada je prodan u više od 18 minulina kopija diljem svijeta.  S albuma su skinuta dva velika hita, “Everybody Hurts” i “Man On The Moon”.

Nadolazeće reizdanje albuma miksano je u Dolby Atmosu od strane originalnog producenta Scotta Litta i inženjera Clifa Norrella. Album će biti objavljen 10. studenog u različitim formatima. Deluxe izdanje sastojat će se od 4 CD-a i uključivat će 20 nikad objavljenih demo snimki sa “Automatic For The People” sessiona. Tu će biti i bonus pjesma “Photograph” s Natalie Merchant. Već su objavili jednu demo snimku “Mike’s Pop Song”, a sada je stigla i “Devil Rides Backwards”.

Deluxe Anniversary Edition dolazi u 12″ x 12″ lift-top boxu s knjižicom od 60 stranica i nikad viđenim fotografijama legendarnog Antona Corbijna i Melodie McDaniel uz bilješke škotskog glazbenog novinara Toma Doylea. U oba izdanja bit će uključen i full live set s koncerta Live At The Top 40 Watt Club koji je održan 19. studenog 1992. godine. To je bio njihov jedini koncert te godine.

Foto: Anton Corbijn (promo photo)