Edo Maajka, Gužva u 16-ercu, Chui, Dementronomes i Peglica i Komandos na Brucošijadi FER-a
9. listopada 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Edo Maajka, Gužva u 16-ercu, Chui, Dementronomes i Peglica i Komandos na Brucošijadi FER-a

Brucošijada FER-a objavila nova imena koja ćemo imati priliku gledati 4.11. na ovogodišnjem, 36. izdanju, najvećeg studentskog festivala!

Već najavljenom popisu izvođača na Brucošijadi FER-a, na kojem se nalaze Krankšvester, Alen Vitasović, Straight Mickey and the Boyz, Digitron Sound System, Slavonija Vibes Syndicate, Lika Kolorado i Kočnica, pridružuje se pet novih izvođača!

Edo Maajka je već svima dobro znan član regionalne rap scene. Imali smo ga priliku gledati na Brucošijadi FER-a prije dvije godine, ali ove godine dolazi s pojačanjem. Okupio je fantastičan bend kojeg čine virtuozi već dobro poznati javnosti. To su Mario Rašić, Yogi Lonich, Toni Starešinić i Mirsad Dalipi.

Gužva u 16-ercu je osječki bend nastao u svibnju 1993. kada su u Zagrebu odsvirali svoj prvi koncert. Debi album “Čir na 12-ercu” objavili su 1999., 2006.  objavljuju album “Punk urac”, a početkom 2012. odličan treći album “Je ne regrette rein”. Dobitnici su nagrade publike i žirija na Art & Music festivalu u Puli 1998. godine i nagrade Crni Mačak za najbolji novi bend.

Chui je mladi kvartet specifičnog jazz izričaja. Kombiniraju elektronsku glazbu s jazzom, modernom plesnom glazbom, funkom, ambijentalnom glazbom i post rockom. Njihov treći album “Third Sun from the Stone”, izdan 2015. godine, proglašen je albumom godine. Članovi benda su Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Ivan Levačić i Konrad Lovrenčić.

Dementronomes se smatra jednim od najboljih hrvatskih funk bendova, a u lipnju 2016. objavili su svoj debi album “Žurkadelik”. Stvaraju neodoljive funk, jazz i soul melodije, a poznati su po tome što jednostavno namame sve prisutne na plesni podij.

Peglica i Komandos je intergalaktički rokenrol bend koji je, na inicijativu Komandosa, Peglicom poslan na Zemlju s planeta Kefter, iz daleke galaksije Gatha, s ciljem da suzbije loše utjecaje Gadur-Gadur carstva koje prožima sve pore univerzuma i širi nesnošljivi šund. Članovi su poznatog JeboTon kolektiva.

Ulaznice po regularnoj cijeni od 65 kuna mogu se kupiti od ponedjeljka, 9.listopada, u KSET-u, glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu. Uz prvih 300 ulaznica kupljenih u KSET-u kao poklon dolazi Gaber Volim ljuto umak. Na dan Brucošijade ulaznice će koštati 80 kuna. Brucoši FER-a svoju ulaznicu mogu kupiti isključivo u KSET-u uz predočenje e-indexa sve do 4. studenog.

Foto: Luka Pejić