Splitski americana bend 058 odlazi u Ameriku na turneju i snimanje materijala
9. listopada 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Splitski americana bend 058 odlazi u Ameriku na turneju i snimanje materijala

Iza sebe imaju uspješne singlove na hrvatskom i engleskom jeziku, sudjelovanje na domaćim i inozemnim festivalima te nagradu Texas Country Music Awards za najorginalniju glazbu.

Oni su naš najpoznatiji americana bend, 058, koji su odlučili napraviti korak dalje i krajem listopada otići na putovanje po Americi. Nastupit će u nekoliko gradova, družiti se s velikanima americana country scene, ponovno se natjecati na Texas Country Music Awardsu te snimiti live session album u prestižnom SUN studiju u Memphisu, gdje su snimali legendarni Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee i mnogi drugi.

Njihov odlazak na američku turneju prati aktualni singl simboličnog naslova „Bijeg“. Je li slučajan ili namjeran, prosudite sami. „Bijeg“ je ujedno i njihov najavni singl za prvi studijski album u izdanju Croatie Records. Glazbu za pjesmu „Bijeg“ skladao je Branko Mamut, dok je tekst osmislila Ivana Pinčić, a sve skupa aranžirao i producirao Ivan Cinotti u Extra Music studiju u Kaštel Štafiliću. Pjesmu prati video spot u režiji talentiranog redatelja Tonija Banova.

Podsjetimo, americana bend 058 je glazbeni projekt na kojem je gitarist i skladatelj Branko Mamut 2012. godine okupio sjajan tim glazbenika kako bi ispričao svoju glazbenu priču. Članovi grupe 058 su: Branko Mamut, Nera Šulentić, Predrag Lovrinčević, Nikša Orlandić, Zvonimir Šulentić i Ivan Cinotti. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija te projekt proširila na snimanje autorskog albuma na engleskom jeziku namijenjenoga prvenstveno stranom, ali i domaćem tržištu. Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik u ovoj priči stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž. To je spoj koji pršti energijom i toplinom, a pokretan isključivo ljubavlju prema glazbi.