Jovanotti uskoro izbacuje novi album i to u suradnji s Rickom Rubinom
12. listopada 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Jovanotti uskoro izbacuje novi album i to u suradnji s Rickom Rubinom

Po prvi put će Rick Rubin, legendarni i deseterostruki dobitnik Grammyja, surađivati  s jednim talijanskim glazbenikom.

Suradnja s Jovanottijem Ricku Rubinu će značiti i prvu suradnju na albumu izvan engleskog govornog područja.

“Ovo je za mene ostvarenje sna. Ovo je bio san za kojeg sam mislio da se nikada neće pretvoriti u stvarnost. Ali jest”, rekao je Lorenzo Jovanotti Cherubini.

 

Iako dobije nebrojene ponude u svoj ured svake godine, Rick Rubin se izgleda odlučuje samo na one u koje duboko vjeruje. A suradnja s Jovanottijem, koja je krenula s prekrasne lokacije u okolici Firence, je izgleda jedna od takvih. Proteklih tjedana Jovanotti i Rick Rubin su radili na finalnom produkcijskom procesu u legendarnom Shagri-La studiju u Malibuu u Kaliforniji.

Inače, Rick Rubin je jedan od najvažnijih producenata u povijesti glazbe i do sada je radio s velikim brojem glazbenika na ključnim albumima u glazbenoj povijesti. Popularizirao je hip hop glazbu, a tu je i njegov projekt Beastie Boysi. Radio je i s Johnnyjem Cashom, Red Hot Chilli Peppersima, Lanom Del Rey, Rage Against The Machineom, Lady Gagom, Metallicom, AC/DC-jem, ZZ Topom, Black Sabbathom, Eminemom, U2, Audioslaveom, Limp Bizkitom, Mickom Jaggerom, Edom Sheeranom i drugima.

Album Jovanottija bit će objavljen 1. prosinca.