Turisti novom pjesmom “Srce kao nebo je” najavili koncertnu promociju debi albuma!
13. listopada 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Turisti novom pjesmom “Srce kao nebo je” najavili koncertnu promociju debi albuma!

Nakon što su predstavili dobar dio svog nastupnog albuma “Human_esque”, riječki Turisti su za kraj godine odabrali potpuno drugačiji zvuk kojim iznova skreću pozornost na sebe.

Radi se o pjesmi “Srce kao nebo je”, a posebnost je da se u ulozi glavnog vokala, uz Ivu Močibob, pojavljuje i gitarist Turista, Vava. Nije dakako iznimka u velikoj mjeri u njegovoj karijeri, budući je svojedobno Vava predvodio i grupu Mone, no svakako je kuriozitet, jer je davno sebi i drugima obećao da se više nikada neće hvatati mikrofona. No, kao i u nekom od nastavaka Jamesa Bonda, tako i ovdje važi pravilo – nikad ne reci nikad! “Srce kao nebo je” nastala je pri samom kraju izrade albuma, i to na tipičan kantautorski način, uz akustičnu gitaru, kojoj se naknadno dodao cjelokupni aranžman i instrumentarij.

Pjesma je vrlo osobna posveta svim kćerima članova Turista, zamišljena kao uspavanka za duge vožnje autom, a motivirana periodima izostanaka iz doma i prirodnim strahom od starenja.

Odnedavna pojačani basistom Robertom Jovanovićem, Turisti će se, u punoj postavi, s Bobotom Grujičićem na bubnjevima, Vavom na gitari i Ivom za mikrofonom, konačno predstaviti koncertom u Rijeci, u Klub.-u, Beertija, na Trsatu, u petak 03. studenog gdje će premijerno izvesti pjesme s hvaljenog debitantskog albuma, kao i izvođenjem nekih potpuno novih stvari koje pripremaju za sljedeći proizvod!

 

Album “Human_esque” je u cijelosti producirao Matej Zec, sudjelujući također i u sviranju klavijatura na novom singlu “Srce kao nebo je”.

Foto: Blagoje Pešić