Zvjezdan Ružić Sextet u subotu na Muzičkoj akademiji s novim albumom “Elfin Farewell”
13. listopada 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Zvjezdan Ružić Sextet u subotu na Muzičkoj akademiji s novim albumom “Elfin Farewell”

Talentirani riječki jazz glazbenik Zvjezdan Ružić u subotu, 14. listopada će u dvorani “Blagoje Bersa” Muzičke akademije, s početkom u 19.30 sati, predstaviti svoj novi album “Elfin Farewell” u izdanju Aquarius Recordsa.

Ne mijenjajući suradnike Ružić je kreirao potpuno novi zvuk koji je obilježila fascinacija Mellotronom, elektromehaničkim glazbalom s klavijaturom, za reprodukciju zvučnih zapisa s pripremljenih vrpci. Zahvaljujući tom glazbalu svoje je izvedbe ukrasio novim bojama i ugođajima.
“Na koncertu ćemo izvesti skladbe s novog albuma ‘Elfin Farewell’ te će posebne gošće Neli Andreeva i njezin zbor izvesti nekoliko skladbi iz bogate bugarske zborske tradicije. Bit će to večer u kojoj ćemo slaviti izdavanje albuma, ali i ovu predivnu priču – priču o spajanju dvije kulture u jednu potpuno novu zajedničku bajku!”, kazao je Ružić.

Neli Andreeva posljednjih 20 godina prva je solistica najvažnijeg bugarskog Grammyjem nagrađivanog zbora Filip Kutev. Ružićev Sextet čine muzičari, prijatelji s kojima već dvije godine aktivno svira, a s kojima je snimio i album prvijenac “The Knightingale Cabaret”. Riječ je o sve redom virtuozima na svojim instrumentima: Tomaž Gajšt na trubi, Vojkan Jocić na sopran saksofonu, Lenart Krečič na tenor saksofonu, Luka Veselinović na kontrabasu i Adriano Bernobić na bubnjevima.

“Obožavam svirati s njima jer su, osim što su zbilja vrhunski glazbenici, ljudi s kojima se družim i izvan pozornice i s kojima dijelim takozvanu životnu pozornicu koju preslikavamo na koncertu. Velikim dijelom za novi zvuk seksteta glavni krivac je spomenuti Mellotron koji je ‘zakuhao’ čitavu priču i meni kao ‘kapetanu’ zavrtio kormilo broda u jednom potpuno novom pravcu! Mogao bih to slobodno usporediti s ljubavnim odnosima; uvijek je lakše mijenjati partnere i uvijek se osjećati onako ‘novo’, ‘svježe’, ‘uzbuđeno’ – no mislim da puno veću težinu ima odnos u kojem s dugogodišnjim partnerom/partnericom uspiješ održati radost i uzbuđenje; jer tu su emocije puno dublje. Upravo zbog toga sam ponosan na ovaj album, jer uspjeli smo stvoriti novi zvuk koji nas je inspirirao i donio nove radosti u već dobro uigrani sekstet!” – zaključuje Ružić.

Preostale ulaznice po cijeni od 70 kn za numerirano sjedenje potražite online putem www.ulaznice.hr, u Aquarius Music Shopovima (Varšavska 13, Branimir centa) i drugim prodajnim mjestima sustava Ulaznice.hr.