#svježasrijeda donosi samo svježe – predstavljamo mlađahnu pjevačicu i plesačicu Billie Eilish
18. listopada 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda donosi samo svježe – predstavljamo mlađahnu pjevačicu i plesačicu Billie Eilish

Mlađahna pjevačica i plesačica iz Kalifornije – Billie Eilish svoj indie-electropop zvuk pronašla je veoma rano. Sada Billie predstavlja EP izdanje „dont smile at me“, s kojeg je ranije predstavila singlove „ocean eyes“, „bellyache“ te „watch“, koje je pisao i producirao njen stariji brat Finneas O’Connell.

Rođena u Los Angelesu, 15-godišnja Billie Eilish O’Connell odrasla je u obitelji glazbenika te se već s osam godina pridružila dječjem zboru u Los Angelesu, gdje je otkrila svoj unikatan soul vokal, koji nas sve osvaja na prvu. Nakon što je objavila pjesme „Six Feet Under“ i „Fingers Crossed“ te osvojila publiku, Billie je za Interscope/Universal Music objavila singl „ocean eyes“, koji broji više od 14 milijuna streamova, a kasnije su ga remixirali Astronomyy, Blackbear i Goldhouse.

U mješavini Lorde i Lane Del Rey, Eilish uspjeva dostaviti unikatan dark-pop materijal koji ju s razlogom čini toliko zanimljivom publici, ali i medijima. Nakon što je u samo 10 minuta rasprodala koncert u londonskoj O2 Academy dvorani, Billie se zaputila na snimanje videospota za singl „watch“, koji je Vogue magazin opisao kao „her most stunning and shocking work yet“.

Singl „watch“ u sklopu EP izdanja „dont smile at me“, koje donosi 8 pjesama, hrvatska publika ima prilike čuti u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.