U prodaji novi Unpljugd album Psihomodo popa!
20. listopada 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

U prodaji novi Unpljugd album Psihomodo popa!

Novo izdanje Psihomodo Popa ‘Live Unpljugd 2 Gavella’ na dva CD-a i DVD-u donosi snimke nastale na trodnevnom ‘unpljugd’ spektaklu održanom u kazalištu Gavella točno 20 godina nakon prvog pojavljivanja na daskama ovog zagrebačkog kazališta.

Ova luksuzno opremljena glazbena poslastica donosi najveće hitove Psihomoda u akustičnom izdanju, što je, pod njima jedinstvenim nazivom ‘unpljugd’, već godinama uspješni live alter ego benda. Trodnevni koncerti održani prije dvije godine u Gavelli rasprodani su vrlo brzo nakon što su ulaznice krenule u prodaju, što je samo potvrdilo kultni status zagrebačkih rokera. Osim stare publike, Psihomodo Pop je novim hitovima kao što su Donna’, ‘Bejbi’ ili ‘Ona ludo pati’ (s posljednjeg studijskog albuma ‘Čiribu, čiriba’) pridobio i nove, mlađe generacije slušatelja, a na ovim koncertima i te su pjesme premijerno i vrlo uspješno doživjele ‘unpljugd’ tretman.

Sve pjesme publika je pjevala uglas jer su to hitovi koji nikada ne stare. ‘Natrag u garažu’, ‘Telegram Sam’, ‘Ramona’, ‘Kad sam imao 16’, ‘Frida’, žestokim su tonovima digli publiku na noge i bili uvertira u ostatak večeri. Na sceni su uz Psihomodo bile i odlične Mozartine, a vizualni je dojam pojačala osječka glumica i lutkarica Ivana Vukičević s marionetom – Tužnim lutkom.

Svirku su sva tri dana odlično upotpunili prateći vokali – Napalm Djevice Nove Generacije (Tena Vodopija, Mateja Mihovec, Martina Geber i Petra Kožar), zajedno s brass sekcijom u čijem su sastavu bili Darko Sedak-Benčić (truba), Oliver Ereš (saksofon), Marijo Magaš (truba) i Ivan Mučić (trombon).

Bombastična petorka Psihomoda, Davor Gobac (gitara, vokal), Tigran Kalebota – Tigi (bubnjevi), Smiljan Paradiš – Šparka (bas gitara, prateći vokal), Vlatko Ćavar – Brada (gitara, prateći vokal), Jurij Novoselić – Kuzma (saksofon, klavijature, harmonika, udaraljke), izvedbama u Gavelli uvjerila nas je kako, kao rijetko koji bend na sceni, ne zvuče ništa manje žestoko u akustičnom izdanju nego u električnom. Snimka koncerata na dva CD-a i DVD-u to i u odgođenom slušanju potvrđuje.

U trenucima nakon koncerata u Gavelli, koji su zbog intimne i naelektrizirane atmosfere puno intenzivnije iskustvo i za izvođače i za publiku, Gobac i Tigi svojim su izjavama dali točku na i još jednom od vrhunaca svoje glazbene karijere:

Znate kaj, toliko sam emotivan da vam nemam kaj ni za saopčit. Ovo je bilo katarzično iskustvo, nakon dvadeset godina ponovo u kazalištu, osjetiti tu bliskost s publikom, podijeliti s njima emocije… Kao klinci smo znali nastupat u manjim klubovima, ma kaj, u rupama, gdje nam je publika bila na pol metra od nas, al’ ovo je drugo, mogli smo rezati emocije nožem. Hvala vam svima što ste nam ovo omogućili.  (Davor Gobac)

Ovakvi koncerti su nešto posebno. Sve je naizgled mirnije, ali istovremeno energija koja kola je stoput jača od one u velikim dvoranama. Drago mi je da i dalje možemo napraviti ovakav koncert i da na njemu uživaju svi, od onih koji su odrasli s nama do onih koji su tek prije koji dan otkrili našu glazbu.(Tigran Kalebota)

Sveobuhvatno 2CD/DVD izdanje „Live Unpljugd 2 Gavella“ od danas je u prodaji, a možete ga slušati i putem Deezera!

Promocija albuma bit će u sklopu sekskluzivnog koncerta unutar programa Bučna služba, koji se četvrtkom održava u prostoru Shock Show Industryja (Katran, Radnička cesta 27, Zagreb). Kapacitet prostora je limitiran pa svakako rezervirajte svoje mjesto, a ulaznice nabavite u pretprodaji po 80 kuna (na dan – 100 kuna)! Sav info potražite na SSI KATRAN.

Foto: Karla Matulina