Darko Rundek i Ekipa u susret zagrebačkom koncert predstavili novu i potpuno drugačiju pjesmu
23. listopada 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Darko Rundek i Ekipa u susret zagrebačkom koncert predstavili novu i potpuno drugačiju pjesmu

Jedan od najvećih umjetnika ovih prostora, Darko Rundek s ekipom, uoči velikog koncerta u Domu spotova 16.12., predstavio je novi singl koji se bitno razlikuje od svega što je do sada radio s Trijom.

Pjesma “Tamni jorgovan” nova je verzija pjesme Tigidigi Regge koja je izašla na albumu Ruke 2001. godine. Razlikuje se po jednom bitnom stihu, strukturi, a ovaj put, pjesma je upakirana u jedan sasvim novi aranžman koji joj je dao posve novo ruho.

Darko i ekipa snimili su i video spot kojeg je režirao Vedran Perčić, a gdje su korišteni materijali s koncerta na Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić. Aranžman ove snimke nastao je u suradnji s glazbenicima okupljenim za turneju Apocalypso Now. Pjesmu su snimili u studiju DM u Zagrebu, snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Marijo Domazet, a mastering je radio Dragutin Smokrović. Autor glazbe i teksta je Darko Rundek.

“Kad smo trazili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert Apocalypso Now, “Tamni jorgovan” se nametnuo svojom radosnom srdačnošću jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktualnosti pa tako u jesen čeznemo za proljećem”, rekao je Darko.

Glazbenici koji su svirali na pjesmi su :
bubnjevi: Silvio Bočić
udaraljke: Miro Manojlović
bas: Roko Crnić
gitara i glas: Darko Rundek
truba: Igor Pavlica
saksofon: Ana Kovačić

Foto: Antonio Kovačević