Brain Holidays u susret superfinalu RockOffa: “Festivali ovakvog tipa imaju smisla – ovo je dobra priča”
30. listopada 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Brain Holidays u susret superfinalu RockOffa: “Festivali ovakvog tipa imaju smisla – ovo je dobra priča”

Brain Holidays, dno, Matt Shaft i Harvo Jay su superfinalisti RockOff festivala čija će završnica biti održana u petak, 3. studenog od 21 sat u Katranu.

Ovih dana ćemo vam predstavljati svakog superfinalistu festivala, a prvo ćemo nekoliko rečenica posvetiti Brain Holidays, odličnom bendu, za kojeg možemo reći da je očekivano u superfinalu.

Brain Holidays u finalu RockOff festivala, po meni očekivano, ali je li bilo teško, kakva je konkurencija bila?
Mi nismo uopće razmišljali na taj način, od 18 izvođača, poznamo se sa bar pola njih. Konkretno u Splitu gdje smo bili u finalu je svirao i Teo Aničić s Nezahvalnicima, a on je naš bivši član. Bilo nam je jedino bitno da što bolje odsviramo i da se podružimo s ekipom.

Kako su po vama prošli nastupi prije finala, kako publika reagira na ovakvu vrstu festivala?
U Splitu je bilo ok, bilo je dosta ljudi i vibra je bila super. Šteta što svaka od finalnih večeri nije bila spojena s nekim većim festivalom kao što je bio slučaj u Rijeci s Harterom jer je potpuno drugi feeling svirati pred 2000 i pred 100-200 ljudi, a i na taj način bi se svaki bend mogao predstaviti pred puno većom publikom.

Kakvo je vaše mišljenje o RockOffu?
Mislim da je Rockoff dobra priča. Kod nas ima popriličan broj odličnih bendova koji na žalost ne dobivaju dovoljno medijskog prostora, a po kvaliteti ne zaostaju ni malo za velikim imenima. S druge strane u zadnje vrijeme smo bombardirani s previše svega i teško se izdvojiti iz mase, tako da definitivno festivali ovog tipa imaju smisla.

Što mislite o ostalim kandidatima u finalu, postoji li netko tko je to mjesto više zaslužio?
Nažalost nisam uživo čuo Dno i Harvo Jay. Na snimkama mi zvuče super. Smatram da je live izvedba presudna. Jer danas u studiju možeš napraviti štogod hoćeš, al’ tek na liveu muzika dobiva živi oblik. Teško mi je iz ove perspektive reći tko je zaslužio, a tko nije, jer smo i mi unutra.

Lijepo je prihvaćen vaš aktualni studijski album, a čuo sam da publika zna riječi svih pjesama. Kako vi gledate na sve to?
To je dobar feeling, kad imaš feedback publike. Znači da se trud isplati.

Osim ovog festivala, imali ste dosta nastupa ove godine, vrhunski ste odradili i nastup s One Dreadom u Vintageu. Kako bi ocijenili godinu?
Odsvirali smo preko 20 koncerata u pola godine, što festivala, što solo koncerata. Otkad nam je izašao treći album ovog proljeća, stvarno možemo biti zadovoljni kako se sve odvijalo. Iza svega toga stoji ogroman trud cijele ekipe.

Foto: Ivan Dabac