Harvo Jay: “U superfinalu RockOffa će biti donekle teret što dolazimo iz Slavonije”
1. studenoga 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Harvo Jay: “U superfinalu RockOffa će biti donekle teret što dolazimo iz Slavonije”

Harvo Jay je jedan od bendova koji će se naći u superfinalu Karlovačko RockOff festivala, a koje će biti održano u petak, 3. studenog s početkom u 21 sat u zagrebačkom Katranu.

Red je došao da predstavimo i Harvo Jay koji nam dolazi iz Slavonije.

Lijepo je vidjeti Slavonce u finalu jednog festivala. Je li to teret ili prednost?
Donekle je teret zato što moramo relativno duže i skuplje putovati da bi došli na svirku i stoga nam je kao mladome bendu malo teže dogovarati svirke uopće. Ali ako smo zaslužni za poticanje multikulturalnosti i promoviranje regije onda super.

Tko su Harvo Jay, odakle točno dolaze i što sviraju?
Harvo Jay su Hrvoje, Marko i Šimun, svi dolaze iz Osijeka ali iz drugih naselja, Hrvoje je s D.G.O.-a, Marko je s Industrijske četvrti, a Šimun je iz Retfale. Sviramo egzistencijalni post rokenrol.

U vašoj biografiji piše da volite dinamičke promjene i tekstove u obliku parola i narodnih izreka. Što to točno znači u vašim pjesmama i kako to publika prihvaća?
To nije nešto što svjesno nastojimo postići, već se ispostavilo da se naša glazba može tako opisati. A po tome se možda ističemo od ostalih bendova. Može se zaključiti da nas takva estetika nedorečenosti nadahnjuje. Nekima je lo-fi zvuk naše kućne produkcije odbojan, dok se našlo ljudi koji vole to što radimo i svakako nam je drago zbog toga.

Koliko za vas znači finale RockOffa i što mislite općenito o ovom festivalu?
Znači da je netko prepoznao ono što radimo, što nas potiče na daljnji rad, a nadamo se da će nam donijeti više prilika za svirke, jer je to ono čega nam trenutno najviše fali.

Kako gledate na konkurente u finalu?
Ne gledamo na njih kao na konkurente već ljude s kojima dijelimo neke interese i uvijek polazimo od pretpostavke da ćemo se s takvim ljudima donekle slagati pošto imamo  bar jednu zajedničku stvar – glazbu. Svi smo tamo jer radimo ono što volimo.

Želimo našim Slavoncima puno uspjeha u superfinalu RockOffa.

Foto: Goran Berović