VIDEO: Lačni Franz najavili novi album na hrvatskom i slovenskom jeziku!
3. studenoga 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

VIDEO: Lačni Franz najavili novi album na hrvatskom i slovenskom jeziku!

Legendarni slovenski bend Lačni Franz, na čijem čelu je pjevač i autor Zoran Predin, objavio je novu pjesmu na hrvatskom jeziku.

Riječ je o singlu “Koji s vjetrom pjevaju” s kojim bend najavljuje i novi album na hrvatskom jeziku “Akustična pusa”. Pjesma je premijerno predstavljena u jučerašnjoj emisiji “Music Pub” Zlatka Turkalja na Drugom programu Hrvatskog radija. U isto vrijeme predstavljena je i varijanta pjesme na slovenskom jeziku koja nosi naziv “Akustična voda”, a ta će pjesma biti prvi singl novog slovenskog albuma “Nova nebesa”. Obje pjesme supotpisuju Milan Prislan (glazba) i Zoran Predin (tekst), dok je cijeli bend složio njihov aranžman.

Dva nova albuma, na hrvatskom jeziku (“Akustična pusa”) i na slovenskom jeziku (“Nova nebesa”) sadrže 10 izvrsnih novih pjesama, a u nakladi Croatia Recordsa očekuju se do kraja studenog ove godine. Novi projekti Lačnog Franza nadovezuju se na album “Svako dobro” koji je za Croatia Records objavljen u rujnu 2016. godine.

Lačni Franz jedan je od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i početka 90-ih godina, a Zoran Predin nesumnjivo dio najužeg kruga najvećih kantautora koji značajan broj svojih sjajnih nastupa održava upravo u Hrvatskoj, uz osobito zapažene suradnje s Arsenom Dedićem. Upravo iz tog razloga hrvatska publika oduvijek ima posebno mjesto u njegovom srcu pa će shodno tome i novi album hrvatski obožavatelji zasigurno objeručke prihvatiti!