Novi i preuređeni Vinyl najavio prve koncerte nove sezone!
6. studenoga 2017.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Novi i preuređeni Vinyl najavio prve koncerte nove sezone!

Novu sezonu otvaraju jazzom, a vikendima vinyle i dalje vrti kućni DJ tim. Što se tiče događanja, možete i dalje očekivati glazbu svih disciplina, promocije knjiga i izložbi, stand-up i ostale performanse, te kazališne predstave i dobre tulume.

U srijedu 8. studenog od 20 sati i 30 minuta očekuje vas koncert Oridano Gypsy Jazz Banda koji je oformljen u jesen 2010. godine, nakon susreta njegovih članova na jazz seminaru Hrvatske Glazbene Mladeži u Grožnjanu. Sastav se objedinjuje kao rezultat zajedničke fascinacije opusom Djanga Reinhardta i ljubavi prema jazzu. Od tada interpretira glazbu Djanga Reinhardta kao i svoju vlastitu, te bilježi nastupe u raznim jazz klubovima te na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ulaz je slobodan

U petak, 10. studenog u 19 sati i 30 minuta je promotivni akustični koncert Fitsche & Maleka, dvojice kantautora, koje ste imali prilike upoznati kroz pjesme “Poželim”, “Mislim na nas”, “Autentičan”… Fitscho i MALEK su dvojica kantautora koji, osim na autorskom, surađuju i na programu u kojem izvode obrade domaćih hitova urbanih izvođača (Massimo, Gibonni, Vatra, Detour, Bang Bang, Meritas…). Fitschin moderan pop vokal udružen sa MALEKovim dramskim, retro zvukom odlično se nadopunjuju što publika svaki put prepozna.

Ulaz je slobodan!

U petak, 10. studenog od 22 sata kreće vinyl vikend uz Tropilectic Trip s DJ uncleFunkom, odnosno Lukom Pavićem, DJ-om, glazbenikoom, gitaristom, residentom mnogih zagrebačkih klubova i jednim od osnivača Terraneo festivala, ali prije svega ljubiteljem i kolekcionarom glazbe koja u sebi sadrži iskonski vreli funk ritam i magičnu formulu. Ta formula od disko klubova 70-ih do danas uspješno pali plesne podije diljem svijeta. uncleFunk godinama istražuje i sakuplja selekciju plesne groove glazbe, u potrazi za alkemijskom kombinacijom ritmova koji mogu rasplesati i mrtve.  U svojim setovima kombinira funk, soul, disco, latin, afro, reggae, brazil & beyond, te masu edita davno zaboravljenog i iz prašine izvučenog rijetkog groovea.

Foto: Nikola Knežević

U subotu 11. studenog od 22 sata na rasporedu je White Lines s DJ- Tabuom, a u ponedjeljak 13. studenog od 20 sati i 30 minuta dolaze Sara Renar i Marko Jovanović. Upoznali su se na projektu European Music Incubator
u sklopu kojeg trenutno zajedno putuju, uče i razvijaju nove poslovne modele izvan tradicionalnih okvira popularne glazbe. U tijeku je ciklus radionica povodom kojeg se glazbenici uključeni u projekt, nakon Tallinna i Liverpoola, sastaju u Zagrebu.

U maniri dobrih domaćina, Sara i Marko udružuju snage u Vinylu, kako bi glazbenicima iz drugih zemalja prezentirali svoju umjetnost pred zagrebačkom publikom.