Bow vs Plectrum novim spotom “Mista Dance” najavili novi album!
8. studenoga 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Bow vs Plectrum novim spotom “Mista Dance” najavili novi album!

 

Nakon izvrsnog prvijenca objavljenog u travnju 2016., Filip Novosel (tambura) i Tihomir Hojsak (kontrabas) poznatiji kao duo Bow vs Plectrum pripremaju novo izdanje.

Podsjetimo, njihov prvi album nazvan jednostavno “Bow vs Plectrum” donio je potpuno osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu. Uz ugledne goste na prvom albumu (Žan Tetičkovič, Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, Theodosii Spassov) duo je ostvario zapažen uspjeh kod nas i u inozemstvu. U godinu i pol dana nakon prvog izdanja obišli su cijelu Hrvatsku, svirali u BiH, Srbiji i Sloveniji, Austriji i Belgiji, odsvirali američku turneju s koje su se vratili s priznanjima od američkog kongresa i kalifornijskog senata, a nedavno su ostvarili i sjajan uspjeh u Kini.

Novi album koji će u petak, 10.11. biti objavljen u nakladi Aquarius Recordsa, nazvan “Strings Only” snimljen je u suradnji sa gudačima Zagrebačke Filharmonije. Više o njemu rekao nam je Tihomir Hojsak: “Na našem novom albumu htjeli smo napraviti korak više te se predstaviti svijetu ne samo kao vrhunski instrumentalisti nego i kao skladatelji i orkestratori, gdje smo svoje postojeće i neke nove skladbe aranžirali za solo kontrabas i solo tamburu uz pratnju gudača. Velika nam je čast što imamo priliku surađivati sa Zagrebačkom Filharmonijom, našim najrenomiranijim ansamblom. Oni koji su imali prilike čuti album reagirali su sjajno, a jedan od njih je i kultni skladatelj s BBC-a Bill Connor, koji je napisao i prvu recenziju koja se nalazi u knjižici albuma. Orkestrom je majstorski ravnao dirigent Igor Tatarević, a produkciju potpisuju Krešimir Seletković i Filip Vidović.”

Novi album “Strings Only” dua Hojsak/ Novosel i gudača Zagrebačke filharmonije predstavit će skladba Filipa Novosela, Mista Dance, za koju je snimljen i video. “Ovu skladbu napisao sam još tijekom studija u New Yorku, a posvećena je mojoj rodnoj Slavoniji te je bazirana na slavonskom kolu Mista. Skladba izvrsno predstavlja ono čime se Tihomir i ja bavimo, a to je autohtoni hrvatski kulturni proizvod baziran na hrvatskoj baštini, a za fenomenalni spot pobrinula se ekipa iz Cinematic studija iz Osijeka, redatelj Josip Grizbaher, uz svoje asistente Marka Džavića i Tomislava Šilovinca”, izvjavio je Filip Novosel.