Headoneast po prvi put gosti Akustike u Rockmarku
8. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Headoneast po prvi put gosti Akustike u Rockmarku

U utorak, 14. studenog u zagrebačkoj glazbenoj knjižari u sklopu Akustike će po prvi put nastupiti skupina Headoneast!

Zagrebačka skupina, čiju osnovicu čine Aleksandar i Rebeka Ljiljak, na akusticiranje stiže sa svježim i hvaljenim studijskim izdanjem “Tu”. Novi album je objavljen nakon 12-godišnje diskografske pauze, a nasljeđuje svima dobro poznati hvaljeni prvijenac “In Balance”, iz 2005. godine.

Iako Headoneast svoju glazbenu priču priča od početaka 2000-ih,  čitav projekt korijenje vuče iz 1990. godine, kada je troje mladića – Vladislav, Samir i Aleksandar, osnovalo bend Psorijaza i započelo širiti duh eklektičnog ekumenizma. Bilo je to nažalost u krivo vrijeme, ali krajem tih 1990-ih iz čitave priče nastaje projekt yammat, u kojem Aleksandar kao osnivač i autor aktivno djeluje nekoliko godina.

Headoneastov aktualni album “Tu” najavljen je zamijećenim singlovima “Ide ljubav”, “Mayska” i “Sve se vidi”, a donosi skup pjesama napisanih u posljednjih 15-ak godina i prepoznatljivi Aleksandrov rukopis, koji je obogatio domaću pop glazbenu scenu.

Aleksandar i Rebeka Ljiljak će ovom prilikom kao Headoneast po prvi put biti gosti programa Akustika te će ih publika moći čuti u rijetkom akustičnom izdanju.

Početak Akustike u Rockmarku je u 19 sati, a ulaz je slobodan.