IZVJEŠĆE/FOTO: Beth Hart u prepunom klubu Boogaloo opravdala titulu dive
11. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Beth Hart u prepunom klubu Boogaloo opravdala titulu dive

Jedna od najistaknutijih blues pjevačica današnjice, zavodljiva Beth Hart, dvosatnim koncertom u petak, 10. studenog, osvojila prepuni Boogaloo te time apsolutno opravdala titulu dive, koja joj se već dugi niz godina pripisuje.

S obzirom da je ovom turnejom, pod nazivom Fire on the floor, po prvi puta zahvatila i zemlje Balkana, između ostalog i lijepu našu, moramo istaknuti kako je domaća publika prepoznala važnost tog prvog dolaska i razgrabila karte u potpunosti, a sličan je slučaj i sa sljedećim koncertom koji će se već danas, 11. studenog, održati u Hali sportova u Beogradu, za koji je ostala mala količina ulaznica.

Energičnost, strast i neumornost samo su neke od riječi kojima bismo mogli opisati zagrebački koncert. Miss Hart je zajedno sa svojim bendom pokazala svu širinu svoga talenta, i to ne samo vokalnog talenta, već i izvrsne vještine sviranja nekoliko instrumenata te svojstvenu njoj ritmičnost i rasplesanost, koji su jasan pokazatelj izrazite vedrine i pozitivne energije kojom zrači. Iako ju se, kako smo već spomenuli, često naziva blues divom, ona je zaista više od toga, u što smo se mogli uvjeriti upravo izvedbama pjesama, ne samo blues, već i rock, soul i jazz ugođaja. S jedne strane imali ste melankolični cover pjesme Your Heart Is As Black As Night (također popularne jazz kantautorice Melody Gardot), a s druge strane zavodljivo mjaukanje, ili čak “čisto vrištanje” (doduše vrlo precizno, tako reći uglazbljeno, ugodno vrištanje) u pjesmama poput House of Sin.

Sveukupni dojam je roller coaster emocija potkovanih blues i soul akordima, u kojima se velik dio publike, kako se moglo čuti na ovom koncertu, istinski pronašao. Oduševljenje bendom nije bilo ništa manje – Jon Nichols na gitari, te Bob Marinelli na basu očarali su one upućenije, no svakako mislim kako će se većina složiti, da je cjelokupna izvedba i produkcija bila ništa manje nego savršena.

Miss Hart nas je zajedno s instrumentalnim triom i glavnim producentom turneje, suprugom Scottom Guetzkowom pozdravila u veselom i razdraganom tonu te izrazila oduševljenje podrškom publike, stoga joj samo možemo poručiti – Beth, come back soon!

Foto: Linda Jurković