Krenule pripreme za novi Graffiti na Gradele, jedan od 10 najboljih svjetskih street art festivala
16. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Krenule pripreme za novi Graffiti na Gradele, jedan od 10 najboljih svjetskih street art festivala

Međunarodni graffiti festival, Graffiti na Gradele, krenuo je s pripremama za svoje sedmo izdanje u Bolu na Braču, nakon rekordno posjećenog šestog izdanja.

Posljednje izdanje festivala bilo je, prema medijima, publici, partnerima i izvođačima, najuspješnije, najzabavnije i najveće do sada, a Bolu je iza sebe ostavilo prekrasne murale cijenjenih svjetskih umjetnika.

Bol na Braču 2018. godine ponovno će ugostiti graffitere i street art umjetnike iz cijele regije i zemalja s ostalih kontinenata i to od 26. do 28. srpnja. Tijekom ovih dana Bol će ponovno postati središnje mjesto okupljanja mladih graffitera, street art umjetnika, dizajnera, glazbenika, DJ-eva, skatera i posjetitelja željnih dobrog programa, opuštene i prijateljske atmosfere te prekrasnih poznatih bolskih plaža i mora.

★ Najbolji boutique festival 2016. ★

Nagrada Ambasador

★ Uvršten u TOP 10 street art festivala u svijetu tijekom ljeta 2017. ★

Putnička platforma i magazin Momondo

Bolske fasade postale su platno na koje street art i graffiti umjetnici dolaze pokazati što mogu i znaju sa sprejevima i bojama, pritom ostavljajući Boljanima i svim posjetiteljima otoka jednu sasvim novu perspektivu malog ribarskog i turističkog mjesta na jugu Brača.

I ove godine Bol je dobio svoju dozu šarenila, najbrojnije i najljepše uratke u šest godina održavanja Graffiti na Gradele festivala. Od malog entuzijastičnog projekta polako je rastao, svake godine dolazilo je sve više regionalnih umjetnika, a sada je dorastao i do međunarodne razine. Ove godine bolske zidove uz brojne regionalne umjetnike oslikali su španjolci Sebas Velasco i Inigo Sesma, umjetnik Jace s Reunion otočja u Indijskom oceanu i domaći umjetnici Lunar i Smack 184, a centralni zid, onaj na koji prvi puca pogled s bolske Bijele kuće, od ove godine krasi „Dionysus“, fantastični rad Lonca. Velike i sjajne radove naslikali su i domaći umjetnici Chez 186 i Sarme te Royal, Wuper i Casino, a svi ti radovi bit će jednogodišnja izložba na otvorenome, kao poklon svim mještanima i gostima.

FOTOGALERIJA: Pogledajte kako je bilo na 6. Graffiti Na Gradele festivalu

Organizatori za sedmo izdanje festivala organiziraju još kvalitetniji glazbeni program te niz zabavnih i sportskih aktivnosti, uz nikad bolji popis graffiti i street art umjetnika. Program će i dalje za sve sve posjetitelje ostati u potpunosti besplatan.

Kako bi vrijeme do vrućeg srpnja prošlo što brže Graffiti na Gradele kolektiv organizirat će niz izložbi, koncerata, oslikavanja murala i graffita i partya, koji kreću već u prosincu i održavat će se diljem Hrvatske.

Foto: Manuel Perlić