IZVJEŠĆE/FOTO: U pol’ 9 kod Sabe priuštili odličan tulum na promociji novog albuma
18. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: U pol’ 9 kod Sabe priuštili odličan tulum na promociji novog albuma

Jeste svi bili u pol’ 9 kod Sabe? Nadam se da jeste jer ste u protivnom propustili odličan tulum.

Količina pozitivne energije i radosti koja se u petak, 17. studenog širila malim pogonom zagrebačke Tvornice kulture bila je toliko zarazna i omamljiva da niste mogli izaći ne cupkajući u ritmu Abbe i u ”’Pararelnoj stvarnosti” koje su izveli za bis; a osmijeh s lica zaista niste mogli sakriti.

Ovaj zagrebački bend čine Martina Zvonić kao vokal, Ana Opalić na klavijaturama, Marko Lucijan Hraščanec na saksofonu, za bubnjevima je Zrinka Kolarić, na bas gitari Helena Ernoić, a na svirci u Tvornici pridružio im se i njihov stari  gitarist Goran Bogunović.

Veoma kreativna ekipa stoji iza ovog kolektiva i to se vidi u njihovim pjesmama prožetim zaraznim pop zvukom koji na novi način priča o temama koje su dio svakodnevice, ali možda ponekad toliko daleke i svjesno potisnute da se rijetko tko uhvati s njima u koštac. Oni to rade vrlo dobro, glazba prožeta inteligentnim humorom, svjesnošću i osobnim iskustvima je ono što ovaj bend čini drugačijim.

Iako se ovaj bend ističe i kroz svoj aktivistički pristup glazbi i samosvjesnošću u načinu razumijevanja problema u današnjem sve zatvorenijem i isključivom okruženju, svojom glazbom i pristupom brišu granice. Nenametljivo, ali opet jako dobro promišljeno daju do znanja da su ovdje, prisutni su i imaju što za reći, a publika ih itekako sluša.

 

Publika je zaista uživala u njihovom koncertu, pjevala u glas, plesala i iskreno bila očarana onime što im je bilo predstavljeno. ”Stoj na glavi”, ”Ne razumijem” , ”Ljudska priroda” ili ”Želim biti strejt” samo su neke od pjesama koje su se našle na repertoaru.

U pol’ 9 kod Sabe je jedan od bendova kojem je stvarno stalo do publike i njihove reakcije i to se vidi kroz njihov pristup nastup i odnos prema publici na sceni. Nije bez veze ona ”koliko daš, toliko dobiješ”; oni stvarno daju puno i publika to cijeni i prihvaća te sva ta ozarena lica nisu rezultat tek puke sreće. Iznimno mi je drago da imamo ovakav bend koji se ne boji pomicati granice, koji stoji iza svega što radi i to sve dobro upakira u zarazan pop zvuk s jako dobrim instrumentalnim dionicama i navede nas da kroz glazbu ipak na zabavan način i razmišljamo.

Foto: Karla Matulina