Wille & The Bandits odgodili koncert u Tvornici kulture za travanj sljedeće godine
20. studenoga 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Wille & The Bandits odgodili koncert u Tvornici kulture za travanj sljedeće godine

Britanski Wille & the Bandits prebacili su dio turneje na proljeće sljedeće godine pa tako u zagrebačku Tvornicu kulture stižu 18. travnja 2018. , kada će našoj publici predstaviti presjek svoje bogate karijere.

U suštini, Wille & the Bandits je klasični blues rock bend jako sličan Creamu ili The Jimi Hendrix Experience. Na sličan način kako su ti bendovi popularizirali žanr u svoje vrijeme, Wille & the Bandits svoj zvuk vežu na tradiciju, ali uz suvremen pristup aranžmanima. U ovom slučaju aranžmani i tekstovi ih guraju više u svjetsku glazbu ili progresivnu kategoriju. Nakon što je na turnejama velikih izvođača kao što su Deep Purple bend obišao glavne festivale diljem Europe, čini se da bend ostavlja jednako zapanjujući dojam na publiku svih dobi i glazbenih podrijetla sa svojim energijskim i duhovnim nastupima kao i glavni headlineri.

Osim pozitivnih kritika, izglasani su među top 10 bendova koje publika želi vidjeti na Glastonbury festivalu 2014. godine u programu BBC Radio 1 i dosegnuli su drugo mjesto na UK Blues Chartu s prvim singlom na toj listi. U suvremeno doba jednokratne glazbe, osvježavajuće je čuti bend koji još uvijek poštuje umjetnost stvaranja albuma, a koji i dalje donosi nove instrumente i ideje u svoje pisanje pjesama umjesto upotrebe već isprobane i provjerene forme. Bend je dosad objavio četiri albuma, a posljednji studijski uradak “Steal” objavljen je u veljači ove godine.

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti po cijeni od 30 kuna, dok će na dan koncerta upad biti 40 kuna.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.