Dropkick Murphys zatvaraju line up Winter Days of Metal festivala
21. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Dropkick Murphys zatvaraju line up Winter Days of Metal festivala

Organizatori slovenskog Winter Days of Metal festivala, objavili su konačni popis bendova koji će nastupiti na festivalu u Bohinju od 31. siječnja do 4. veljače 2018. godine.

Najveće iznenađenje nadolazećeg festivalskog izdanja je sastav koji na svojim nastupima ima samo jedan cilj; svi za jednoga – jedan za sve, te svojom glazbom želi privući apsolutno svih, da im se pridruže te da zajedno uživaju u jedinstvenoj glazbenoj avanturi. To im uspješno polazi za rukom još od 1996. godine. U pitanju je band Dropkick Murphys, koji se ne može definirati kao metal sastav, ali će u svakom slučaju dodatno će oživjeti ozračje zimskog festivala, koji je prije svega zamišljen kao dobra zabava. Veliki američko irski folk punk band svojim uspješnim albumima i energičnim koncertnim nastupima, potvrđuju status kultnog banda i van žanra kojemu pripada.

Drugo iznenađenje odaziva se na ime AHAB, sastav koji već cijelo desetljeće uspješno kombinira doom i melankoliju, te ga je svakako vrijedno pogledati u živo. Sa hladnog sjevera na pozornicu WdoM festivala dolazi šest Islanđana poznatijih pod nazivom Skálmöld. Kao što znate, prave priče o Vikinzima mogu pripovijedati samo Vikinzi, stoga pridružite se Skálmöldu u osvajanju neistraženih teritorija.

Spremni na dozu pravog, iskonskog kineskog black/death metal ozračja? Prema legendi, početkom ovog tisućljeća, iz dubokog sna probudila se nekolicina predstavnika kineskog black metal plemstva. Znali su da su na dobrom putu – u Bohinj stiže Ritual Day. I na kraju tu je još i Endezzma, predstavnici norveške black metal scene, osnovani 2005.

Ulaznice za ovaj zaista zanimljiv zimski festival u prodaju su na https://www.mhshop-online.com/c372/wdom-2018.

Foto: Nikola Knežević