IZVJEŠĆE/FOTO: Sara Renar na 199. Akustici u Rockmarku
28. studenoga 2017.
Nikola Knežević (2784 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Sara Renar na 199. Akustici u Rockmarku

Jedna od najboljih hrvatskih i regionalnih kantautorica, Sara Renar, nakon otprilike 2 godine, vratila se u Rockmark na Akustika program.

O Sari smo već dosta pisali, pojašnjavali zašto nam je jedna od najdražih glazbenica i zašto svaki njezin nastup s oduševljenjem dočekamo. Po prvi puta sam je gledao u Rockmarku, a i po prvi puta sam bio na Akustici. Da, sto devedeset deveta, a prva. Sramota, ali gle, tek sam odnedavno Zagrepčanin pa onda – give me a break. Prvi i sigurno ne zadnji. Sviđa mi se intimna atmosfera, ali i općenito prostor u kojem se održavaju svirke.

Velika gužva se stvorila pred Sarin nastup da su mnogi ljudi sjedili na podu i stepenicama, a bome su se i vrata morala otvoriti jer je nekoliko njih stajalo na ulici. Iako je riječ o netipičnom koncertu, prije svega zbog duljine trajanja (oko 45 minuta), s istim žarom i ushićenjem se pratio svaki Sarin potez. Ta savršenost korištenja loopera i delaya uz njezin izniman glas i pratnju veličanstvenog Zdeslava Klarića na klavijaturama, pretvorila se u intiman i donekle psihodeličan nastup. Ugašena svjetla, svijeće u teglama, malo višnjevca (je l’ smijemo ovo govoriti?!), spoj generacija, od najmlađih do starih glazbenih iskusnjara, sve je bilo idealno.

Sara je izvodila u Rockmarku po prvi put pjesme s albuma „Tišina“, ali se naravno vratila i na svoj prvijenac „Djeca“ te izvela nekoliko skladbi. Svaka pjesma je dočekana s uzbuđenjem, a svaki kraj je bio popraćen jakim pljeskom. Čekalo se kasnije u redu i za kupnju CD-a i autograme. A kako je rekla i sama Sara, bio je ovo najglasniji nastup od svih 199 i vjerujemo da na sljedeći nećemo morati čekati dvije godine.

Najdivniji je ovo utorak bio od svih utoraka i topla preporuka za sljedeća izdanja Akustike, možda ono dvjestoto ili bome moje drugo.

Foto: Nikola Knežević