Kries najavili promotivne koncerte u Zagrebu i Rijeci
6. prosinca 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Kries najavili promotivne koncerte u Zagrebu i Rijeci

Velika promocija dugoočekivanog i po mnogima jednog od najboljih albuma u 2017. u Hrvatskoj i globalnoj world music sceni, „Selo na okuke/Village Tracks“, dogodit će se u petak, 23. veljače u zagrebačkom klubu Boogaloo. U tom selu iza okuka krije se Kries. 

Prvi Kries upaljen je davne 2003. godine i odonda nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem prisvojili su epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

RECENZIJA: Poglavica Mojmir ponovno okupio svoje world music pleme Kries u “Selu na okuke”

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Indoneziji,… (Sziget Festival, United Islands, Colours of Ostrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba,…)

„Selo na okuke“ treći je Kriesov album i ima ukupno 9 pjesama, a nasljednik je „Kocijana“ i njihovog prvijenca „Ivo i Mara“ iz 2004. godine. Tonski snimatelji su Igor Ivanković (Gradsko kazalište Marina Držića Dubrovnik scena Bursa i AKC Medika, Zagreb) i Ivan Božanić (Studio Dan, Mrak, Zagreb). Za miks i produkciju zaslužan je Ivan Božanić (Studio Dan, Mrak, Zagreb), dok je album masterirao Dragutin Smokrović Smokva. Motiv s naslovnice djelo je multimedijalnog umjetnika iz Splita Petra Grimanija.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 65 kuna, a na dan će ako ih ostane koštati 85 kuna. Ostale informacije o pretprodaji bit će dostupne uskoro.

Isto tako, Kries su najavili promociju albuma i u riječkom Palachu, a u organizaciji Distune promotiona i u suradnji s Hangtime Agency. Cijena ulaznice je 55 kuna, a na dan koncerta 75 kuna, pretprodaja ulaznica kreće od četvrtka, 7.12. i to u Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio.

Dugo iščekivano službeno izdanje trećeg po redu Kriesovog albuma „Selo na okuke“ svoju koncertnu promociju u Rijeci zakazuje za subotu, 24.2..
Album je izdan za britanski Riverboat Records, jednu od najvažnijih world music izdavačkih kuća na svijetu koja je dio World Music Network platforme, što je svakako veliko priznanje za ovaj bend.

Foto: Julien Duval