Jedan od najboljih regionalnih bubnjara, Garo Tavitjan, dobio najviše priznanje Makedonije
14. prosinca 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Jedan od najboljih regionalnih bubnjara, Garo Tavitjan, dobio najviše priznanje Makedonije

Garabet Tavitjan Garo, legendarni bubnjar grupe Leb i sol, 8. prosinca primio je najviše nacionalno priznanje države Makedonije za postignuća i doprinos u oblasti kulture i umjetnosti u saboru Republike Makedonije.

Ove godine Garo obilježava i 50 godina uspješne glazbene karijere, a svojim je vrhunskim glazbenim umijećem obogatio više od dvadeset najvažnijih albuma nastupio na preko 2000 internacionalnih koncerta te osim s legendarnim grupama Leb i sol i Bijelo dugme surađivao s brojnim vrhunskim glazbenicima u regiji i svijetu. Garo je i osnivač moderne ritmike i neparnih makedonskih ritmova te se ističe među osnivačima jazz, rock i fusion stila u regiji i spada među najzaslužnije za njihovo promicanje.

Genijalna bubnjarska dionica Gare Tavitjana na “Aber dodje Donke”

Svojim radom utjecao je na generacije sjajnih glazbenika, a na svoje sinove Dirana i Garu jr. koji djeluju pod imenom Tavitjan Brothers prenio je ljubav prema glazbi. Zajedno su snimili i dva albuma ‘Makedonsko srce kuca u 7/8’ na kojem su surađivali s najpoznatijim imenima domaće scene poput Josipe Lisac, Željka Bebeka, Tereze Kesovije, Massima, Nine Barić, Akija Rahimovskog i mnogih drugih koji su otpjevali najpoznatije makedonske narodne pjesme u zanimljivim pop, jazz, world aranžmanima Tavitjana.

Foto: Facebook