Punk rock legende U.K. Subs slave 40. obljetnicu i u Boogaloo-u
19. prosinca 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Punk rock legende U.K. Subs slave 40. obljetnicu i u Boogaloo-u

Londonske punk rock legende U.K. Subs dolaze u nedjelju, 4. veljače u zagrebački Boogaloo u sklopu “40 Anniversary” turneje uz goste, Skretničare i Eksodus. 

U.K. Subs dolazi na čelu sa živučom punk rock legendom Charliejem Harperom, koji i u sedamdeset i četvrtoj godini života nastavlja konstantu turneja služeći se motom “On Tour Forever”, svirajući iz godine u godinu novim punk rock generacijama. Ovoga puta slaveći 40. obljetnicu postojanja te predstavljajući svoj posljednji, devetnaesti studijski album „Ziezo“ i dva potpuno nova singla „Predator“ i „The Beast“.

U. K. Subs slove za predvodnike druge punk generacije uz Dead Kennedys, Anti Nowhere League, The Exploited, GBH, Discharge, Partisans… Prvi singl ”C.I.D.” objavili su 1978. godine i odmah se se pojavili i u glazbenoj TV emisiji “Top Of The Pops” gdje su zauzeli visoku poziciju. Kada je 1979. godine izašo njihov prvi album “Another Kind Of Blues”, odmah su dospjeli u prvi plan punk scene, djelomično zahvaljujući i velikoj diskografskoj kući RCA. Za RCA su objavili još tri albuma s kojima su postali najpoznatiji punk rock bend druge generacije i postali jedan od najuspješnijih punk rock bendova s čak sedam UK Top 30 pjesama između 1978. i 1981. Pjesma „Warhead“ postala je internacionalna punk himna, a 2008. se ponovo popela na top liste zahvaljujući novoj verziji snimljenoj za film “This is England”. Pjesmu „Down On The Farm“ s albuma „Endengared Spcies“ su Guns & Roses obradili na svom „Spaghettin Incident“ albumu.

Albumi „Another Kind Of Blues“ (1979), „ Brand New Age“ (1980), „Crash Course – Live“ (1980), „Demolished Responsibility“ (1981) su došli do „UK Top 10“ i pored toga dospjeli na listu najbitnijih punk rock albuma, a mediji su U.K. Subs proglasili najboljim punk rock bendom nakon Sex Pistolsa, The Clasha i Ramonesa.

U.K. Subs su prvi bend koji je svirao iza tadašnje „željezne zavjese“, točnije u Poljskoj, zatim su obišli Sjevernu i Južnu Ameriku, Japan, Australiju, Europu, svirajući godišnje i do dvjestotinjak koncerata. U Hrvatsku su prvi put stigli 1986. godine gdje su u kultnom zagrebačkom klubu „Kulušić“ odsvirali koncert za pamćenje. Nakon toga su nas obilazili svakih par godina i bili jedan od rijetkih bendova koji su se usudili doći za vrijeme rata i to nekoliko puta, pa tako i 1991.. Koncertni snimak iz zagrebačkog kluba „Jabuka“ iz 1993. g. objavljen je kao bonus CD na njihovom albumu „Normal Service Resumed“ iz 1994 . godine.

Kao gosti večeri će nastupiti dva benda koja su igrom slućaja povezani jedni s drugima, a drugi s U.K. Subsima. U pitanju su Skretničari i Eksodus. Drugi je već više puta nastupio s U.K. Subsima tako da je i to u neku ruku postala tradicija, a uz to su U.K. Subs jedan od njihovih glavnih uzora.
Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijene ulaznica iznose 70 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 90 kn. Više na eventim.hr.