Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić početkom nove godine na turneji po Australiji
20. prosinca 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić početkom nove godine na turneji po Australiji

Rade Šerbedžija i jedan od najboljih regionalnih gitarista, Miroslav Tadić, 2018. godinu će početi radno.

Krajem siječnja i početkom veljače boravit će u Australiji i Novom Zelandu gdje će održati nekoliko koncerata za vjerne obožavatelje iz dijaspore.

Raspored:
26.1. Mercury Theatre, Auckland
27.1. Melbourne Recital Centre, Southbank, Melbourne
31.1. The Old Museum, Bowen Hills, Brisbane
3.2. Sir John Clancy Auditorium, Kensington, Sydney
4.2. Octagon Theatre, Crawley, Perth

Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić 2008. godine su objavili zajednički album “Imam pjesmu za tebe” i od tada često zajedno nastupaju na koncertima u cijeloj regiji i izvan nje. Nije Miroslav Tadić jedini veliki gitarist s kojim je surađivao, tu su i zajednički nastupi s makedonskim velikanom Vlatkom Stefanovskim. Od izdanja treba istaknuti i album “Vrijeme je, draga, vrijeme je ” sa Zapadnim kolodvorom, a prošle godine Croatia Records je izdala “Greatest Hits Collection” njegovih najvećih uspješnica. Šerbedžija rado izvodi i pjesme najvećeg pjesnika naših prostora, pokojnog Arsena Dedića, a često je znao s njim zajedno stati i na pozornicu, što je bio genijalan spoj dvojice umjetnika i intelektualaca.

Njegova vokalna interpretacija uvijek izaziva posebnu emociju, stoga smo uvjereni kako će osvojiti i šarmirati i naše ljude u Australiji i Novom Zelandu.

Izvor: cmc.com.hr