Ringo Starr i Barry Gibb dobivaju titulu Sir!
30. prosinca 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Ringo Starr i Barry Gibb dobivaju titulu Sir!

Legendarni bubnjar The Beatlesa, Ringo Starr i Barry Gibb, jedan od osnivača također legendarne grupe Bee Gees, su među onim Britancima koji će dobiti titulu viteza tijekom novogodišnje svečanosti kraljice Elizabete.

Bubnjar Beatlesa je 1965. dobio titulu viteza kao član popularne četvorke, tako da je ovo drugi put da će mu kraljica Elizabeta uručiti ovo priznanje za doprinos u kulturi i humanitarnom radu. Još je jedan Beatle ranije dobio ovo priznanje, Sir Paul McCartney 1997. godine i uvijek je lobirao za Ringa da i on postane vitez, a sada će se to konačno i ostvariti.

Što se tiče Gibba, 2004. godine je uz ostale članove Bee Geesa dobio titulu viteza CBE-a (Commander of the Order of the British Empire), a sada će dobiti i priznanje MBE-a (Members of the Most Excellent Order of the British Empire). I Gibb i Ringo su izjavili kako im je velika čast što će dobiti ovo priznanje i što ih je ovaj Red prepoznao u kulturnim i humanitarnim dostignućima. Gibb je rekao kako je ovo priznanje i njegovoj braći.

Još nije poznat datum uručenja ovih priznanja iako se očekuje da bi to moglo biti za nekoliko mjeseci.

Foto: Press (Credit by Rob Shanahan)