Britanski Norman Beaker Band stiže u Tvornicu kulture!
9. siječnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Britanski Norman Beaker Band stiže u Tvornicu kulture!

Norman Beaker Band stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu svoje europske turneje kojom promoviraju album „We See Us Later“.

Koncert će se održati u srijedu 14. veljače s početkom u 21 sat. Albumom “Live in Belgrade” Norman Beaker Band je 2015. godine osvojio sve u svijetu bluesa, posebno hitom “Only I Got What Other Guy Want” koji se popeo na sam vrh internacionalnih blues lista. Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Njemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i neospornu reputaciju jednog od najboljih britanskih blues glazbenika. Tijekom 2017. godine, Norman Beaker postao je osmi Britanac u 21. stoljeću koji je ušao u Blues Hall of Fame.

Norman je njegovao prepoznatljivi zvuk tijekom čitave svoje karijere bilo svirajući solo ili surađujući sa najvećim glazbenicima blues, rock, jazz, soul i pop scene sa obje strane Atlantika, uključujući imena kao što su Chuck Berry, Jack Bruce, Buddy Guy, Van Morrison, Lowell Fulson i B.B. King koji je jednom prilikom izjavio: “Norman je kao bijeli Freddie King”.

Odanost onim istinskim, inovativnim korijenima koji su britanski blues učinili velikom glazbenom silom – bez obzira na promjene u trendovima – samo su poslužile da Normanov rad ostane savršen i suvremen. Vjeran ustaljenoj formi, Norman Beaker se vraća novim studijskim albumom “We See Us Later” koji je već zaradio pozitivne recenzije širom svijeta. Album je plod rada cijelog benda, uključujući angažman maestra na saksofonu Kim Nishikawara i virtuoza na klavijaturama Nicka Steeda, čija su umijeća pružila sastavu jednu novu dimenziju.

Norman Beaker je predvodnik britanske blues scene više od četiri desetljeća, vrlo cijenjen gitarist, pjevač, tekstopisac i producent. Zajedno s Vanom Morissonom tri puta zaredom napunio je Royal Albert Hall.

Ulaznice u pretprodaji u sustavu Entrio možete naći po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta upad biti 60 kuna.