SUDAR TALENATA: Sudar Percussion, Božo Vrećo i Stefan Milenković obradili J. M. Jarrea
10. siječnja 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

SUDAR TALENATA: Sudar Percussion, Božo Vrećo i Stefan Milenković obradili J. M. Jarrea

Da je članovima benda Sudar Percussion glazbeni “poglavica” pionir elektronske glazbe Jean Michel Jarre, to već znamo, a nova obrada njegove glazbe i suradnja će vas izuti iz cipela.

Naime, suradnju su ostvarili Sudar Percussion, princ sevdaha Božo Vrećo i vrhunski violinist Stefan Milenković, a zajedno su interpretirali pjesmu “Revolution”. Na glazbu Jeana Michela Jarrea tekst je radio Božo Vrećo, a sve je producirao Branimir Mihaljević. Perkusije i elektronike je aranžirao Nicolas Sinković, dok je dodatne aranžmane i programiranje odradio Mihaljević zajedno s Denisom Mevljom. Sve je snimano uživo u RSL Studios u Sloveniji. Masteringom se pozabavio Misjah Van den Heiden iz 24Masteringa iz Nizozemske. Za ovu odličnu suradnju snimljen je i videospot kojeg su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Pjesma je izašla samo mjesec dana prije velikog koncerta Sudar Percussiona u Lisinskom kojeg su nazvali “Oxygene” prema najpopularnijem glazbenom projektu Jeana Michela Jarrea. Koncert će biti održan 11. veljače, a ulaznice možete nabaviti na web stranici lisinski.hr.