Objavljena prva imena Exit festivala!
11. siječnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Objavljena prva imena Exit festivala!

S prvim objavljenim imenima za ovogodišnje izdanje Exit festivala u Novom Sadu već možemo naslutiti kako ludog provoda neće nedostajati.

Imena su vezana za Exit Dance Arenu i riječ je o herojima techno glazbe, kako su ih najavili. Nastupit je 12. srpnja na najuzavrelijoj i najspektakularnijoj pozornici najboljeg festivala ovog dijela Europe. Dolaze Richie Hawtin, Adam Beyer & Ida Engberg, Ben Klock, Amelie Lens, Anastasia Kristensen, DJ Jock, te Dušan Nikolić & Runy.

“Ako se po jutru Arena poznaje, bit će ovo malo jača godina”, kaže Exit na svojim društvenim mrežama i ne možemo ništa drugo nadodati osim složiti se s ovom tezom.

Poslije dvije godine tijekom kojih je širom svijeta predstavio svoj novi koncept “Close”, izveden i na Exitu 2016. godine, Richie Hawtin, jednako poznat i kao Plastikman, ovog puta na Arenu se vraća u jutarnjem terminu i to da osobno zatvori ovaj techno line-up desetljeća! U nedavnom intervjuu, Richie je najavio da će napraviti pauzu od “live” nastupa, kako bi do srpnja spremio nastavak s “Close 2.0” konceptom za koji se spekulira da će biti izveden i na EXIT festivalu! Na jednu od svojih omiljenih pozornica vraća se i najveći techno par svih vremena Adam Beyer i Ida Engberg, kojima će ovo biti prvi put da nastupaju zajedno na ovim prostorima i jedno od izuzetno rijetkih pojavljivanja koje čuvaju samo za izuzetne događaje kakvi su Coachella, Awakenings ili oboma veoma blizak EXIT. S troje djece i dvije ogromne karijere, nakon nedavnog vjenčanja, svjetski mediji su ih proglasili za “prvu techno familiju”, “najkul par na sceni” i druge kovanice, a svi su pisali o njihovom odlasku poslije vjenčanja ravno na podij najpoznatijeg svjetskog kluba, berlinskog Berghaina. A upravo najveći simbol i vodeći heroj ovog techno hrama dočekat će ih na Areni! Nakon što je izveo svoj spektakularni “Photon” šou na nekoliko odabranih lokacija, techno titan Ben Klock stiže na Arenu u trenutku kad je najostvareniji. Od njegovog prošlog gostovanja na Areni, zabilježio je i nagradu za “Essential Mix of the Year”, te nastupao kao hedlajner vrtoglavog broja festivala čiji broj nastavlja rasti i u 2018. godini.

Ipak, ako neko može napisati gotovo filmsku priču o usponu, to je nesumnjivo unikatna Amelie Lens! Belgijsku techno heroinu i Richie Hawtin i Adam Beyer proglasili su kao budućnost žanra, a koliko je tražena na svjetskoj sceni najbolje govori podatak da je samo u listopadu upisala 27 letova, čak tri seta na ADE2017, isto toliko u novogodišnjoj noći i potpuno rasprodane nastupe širom Europe, ali i u Australiji i Novom Zelandu, dok je godinu završila s čak četiri hita u Top 20 techno izdanja na Beatportu! Do prije samo godinu dana bila je relativno anonimna, a danas je headliner najvećih festivala, te rezident popularnog kluba Labyrinth gdje brusi svoju vještinu za miks pultom u “all night long” setovima. Kroz veoma sličnu situaciju trenutno prolazi i rusko-danska zvijezda u meteorskom usponu Anastasia Kristensen, koja je već proglašena službeno za najveći DJ talent od strane časopisa Mixmag, dok njezin put ka vrhu sa jednakim oduševljenjem prate i ostali mediji, te sve brojnija publika. Splitski DJ Jock zna kakav je osjećaj kad Carl Cox prvi vrti tvoj demo na Ibizi, a potom i kad ga objavi za svoju izdavačku kuću a tebe pozove da nastupaš sa njim. Ne čudi onda ni kad te proglase za najboljeg producenta u regiji, čime je osiguran poziv da zaigraš u dresu Arene! Iste boje ove godine brane i domaćini s novosadske scene, Dušan Nikolić, rezident Tunnela, kultnog kluba na samoj tvrđavi, i Runy, njegov suradnik u prvom ovogodišnjem miksu na Areni.

SAMO DO 15. SIJEČNJA JEDNA ULAZNICA OTVARA PET FESTIVALA!

Nakon što je EXIT Summer of Love ljetos okupio četiri festivala u nizu, EXIT Freedom 2018 bit će još veći festivalski pothvat, jer ga čini čak pet festivala u pet zemalja: EXIT, Festival 84, Sea Star, Revolution i Sea Dance. U toku je i velika blagdanska akcija gdje se uz EXIT ulaznicu po promo cijeni od samo 445 kn samo do 15. siječnja dobijaju i ulaznice za ostala četiri festivala! Ulaznice se prodaju na prodajnim mjestima I u online sustavima Ticket Shopa i Entria, a na stranici službene turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smještaj i prijevoz!

Foto: Bernard Bodo