Mašinko će poharati Vintage 23. veljače!
16. siječnja 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Mašinko će poharati Vintage 23. veljače!

Zagrebački melodični punk rock bend Mašinko svira 23. veljače u Vintage Industrial Baru.

Jedan od prominentnih bendova novije garde punk rocka u Hrvatskoj, u kratkom je roku stekao zavidnu bazu fanova koja se zarazila njihovim dinamičnim street punk zvukom i ležernim pristupom. Njihovo je buntovništvo obučeno u duhovite tekstove gdje otvorenog uma s autoironijom iznose svoja viđenja o okolini, društvu i svijetu nastala iz svakodnevnih situacija, a izrečena rječnikom ovog vremena i prostora.

Prvijenac „Mašinko“ (2010.), snimljen u jednom danu, okarakterizirale su lako pamtljive himnične pjesme poput „Sretan“, „Pij“ i „Sude mi“. Drugi album „Svugdje je doma, al lijepo je najljepše“ (2014.) napunili su hitovima „Dolje na dnu“, „Oči pune suzavca“, „Kad idemo van“ i drugima koje se na koncertima redovno pjevaju uglas, a dodatne punk bodove skupili su i dizajnom omota ploče čije su korice napravljene kao društvena igra.

Izdali su i dva split albuma – „Frakturko“ (2011.) snimljen s bendom Fraktura mozga te posljednje izbačen „Godina majmuna / Majmun godine“ (2016.) s Debelim precjednikom za kojeg su od glazbene kritike pobrali same lovorike.

U proteklih osam godina postojanja svirali su u svim dijelovima Hrvatske, bilo klupski ili festivalski, kao i u mnogobrojnim gradovima regije čime su dokazali da su neizostavno ime punk rocka ovih prostora, klasik sadašnjice koji vuče poveznice s legendarnim pulskim KUD Idijotima i novosadskim Atheist Rapom.

Neopterećeno koračajući karijerom, već su u više navrata stajali na teritoriju jakih imena scene s kojima su dijelili pozornicu – Hladno pivo, Psihomodo Pop, Let 3 samo su neki od njih, a među posljednjima treba istaknuti nastup ispred Dubioza kolektiva ove jeseni na rasprodanom koncertu u zagrebačkoj Areni.

Prije povratka u Vintage, ova šarmantna šestorka planira izbaciti maxi singl s dvije nove pjesme. Najavljuje se da će izaći i u fizičkom obliku kao 7” picture disc kojeg će se specijalno moći kupiti i na samom koncertu.

Kao zagrijavanje za Mašinko nastupit će zagrebački bend Svinje, žanrovski opisani kao rokt’n’roll i oi!nk punk.

Ulaznice su u prodaji iza 22. siječnja po cijeni od 45 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta koštati 60 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Vintage Industrial Bar (Savska 160)
  • Dirty Old Shop (Tratinska 18)

Koncert organizira K.L.U.B. Dostava Zvuka koji stoji iza festivala Ferragosto JAM.

Foto: Nikola Knežević