Norvežanka Sigrid dobitnica prestižne nagrade BBC Sound Of 2018’
18. siječnja 2018.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Norvežanka Sigrid dobitnica prestižne nagrade BBC Sound Of 2018’

Mlada glazbenica iz Norveške publici se predstavila debi-singlom „Don’t Kill My Vibe“ početkom 2017. godine, a već sada osvojila je priznanje ‘BBC Sound Of 2018’ te objavila hit singl i videospot „Strangers“.

Sigrid je za prestižnu nagradu odabrana od strane više od 170 glazbenih stručnjaka, uključujući prethodne dobitnike i nominirane izvođače. 21-godišnja pop senzacija veoma brzo stigla je od potpuno nepoznatog izvođača, do pobjede na prestižnom ‘BBC Sound Of 2018’ te se priključila listi glazbenika kao što su Sam Smith, HAIM, Years&Years, Jack Garratt.

„Osjećam se počašćeno jer se nalazim uz mnoge glazbenike na koje se ugledam, a koji su osvojili ‘BBC Sound Of’ prije mene. Iskreno, sretna sam i ponosna zbog svega što smo moj tim i ja postigli zajedno. Imam 21 godinu i veoma je ludo dobiti ovakvo priznanje. Uzbuđena sam zbog godine predamnom i glazbe koju jedva čekam podijeliti s vama.“ – Sigrid.

Ubrzo nakon objave debi-singla „Don’t Kill My Vibe“ Sigrid je objavila i istoimeno EP izdanje, koje broji više od 100 milijuna streamova, a mlada i talentirana glazbenica može se pohvaliti i rasprodanom turnejom po Velikoj Britaniji. Annie Mac s BBC Radio 1 o novoj dobitnici priznanja kaže – „Sigrid je jedna od onih posebnih umjetnika, koji stvaraju kvalitetnu, uzbudljivu i živahnu pop glazbu, koju je apsolutno zadovoljstvo puštati na radiju.“

Vrijedi spomenuti kako je Sigrid predstavljena hrvatskoj publici kroz redovnu rubriku #svježasrijeda, pokrenutu od strane Universal Music Hrvatska, a u kojoj se svake srijede predstavljaju nova glazbena imena iz Universal Music obitelji, za koje vjerujemo da će u budućnosti svojom kvalitetom i radom biti zamijećeni i od strane publike, kao i od strane medija.