Hladno pivo, Zadruga i Tomislav Goluban na spektakularnoj bitki kod Stubice
23. siječnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Hladno pivo, Zadruga i Tomislav Goluban na spektakularnoj bitki kod Stubice

Spektakularna Bitka kod Stubice ove godine slavi desetu godišnjicu uz dosad najraskošnije uprizorenje i žestoki Buna party. 

Buna traje i već deset godina za redom ori se na zagorskim bregima kao spomen ustanka malog čovjeka u borbi za „pravicu“! Povijesna bitka kod Stubice koja je pokazala “šake” tadašnjoj vlasteli, prije deset godina rekonstruirana je od strane udruge Vitezova Zlatnog Kaleža i postala “simply the best” manifestacija, koja svake godine okuplja sve više posjetitelja. Ove godine i počinje kada i stvarna bitka one daleke 1573. godine kada su goli i bosi seljaci ustali protiv ugnjetavanja Franje Tahija i tadašnje vlastele.

Deseta jubilarna donosi i puno iznenađenja, što od same bitke koja će biti opremljena pravim autentičnim oružjem iz toga doba, još većim brojem statista, njih oko 300-tinjak iz hrvatskih i nekih europskih udruga, te dosad najvećim Buna partijem. Naime Hladno pivo, Zadruga i Tomislav Goluban zabavljat će sve prisutne nakon žestoke i dosad najveće bitke.

Spektakularna „Bitka kod Stubice“- vjerni prikaz bitke na stubičkom polju ​održat će se u subotu 10.2.2018. ​Središnja bitka počinje u 15 h na bojnom polju kod Majsecovog Milna, a nakon bune počinje Buna party te će ove godine sve posjetitelje zabavljati Hladno pivo, Zadruga i Tomislav Goluban.

Foto: Mario Pavlović