Kedžo o “Vojniku ljubavi”: “Bio sam u takvoj situaciji da sam spreman za ljubav napraviti sve”
23. siječnja 2018.
Nikola Knežević (2797 Članci)
Podijeli

Kedžo o “Vojniku ljubavi”: “Bio sam u takvoj situaciji da sam spreman za ljubav napraviti sve”

Sve popularniji Damir Kedžo nedavno je predstavio novu pjesmu “Vojnik ljubavi” koja je dobila i videospot.

Zanimljiva je i poruka koju odašilje ova pjesma, a o njoj, ljubavi i dosta turbulentnoj 2017. godini razgovarali smo s Kedžom.

Lijepu pjesmu su napisali supružnici Buljan za tebe. Što osobno misliš o vojniku ljubavi, postoje li takve osobe i da li se to reflektira i na tvoj život?
Hvala 🙂 Iskreno mislim da je svatko od nas bar jednom u životu volio toliko da je spreman za ljubav napraviti sve. Većinu pjesama koje pjevam sam proživio, tako da da. Bio sam u takvoj situaciji.

U pjesmi pjevaš kako si spreman izgubit sve za nju i to bez pitanja. Mnogi će se naći u tim riječima, ali je li to po tebi moguće prenijeti i na ostale segmente života, ne samo ljubav? Recimo na posao, uspjeh i slično?
Ovisno o tome koliko je strasti upleteno u priču. Konkretno za sebe mislim da mi za pjevanje npr. ništa nije problem. Za sve prema čemu gajiš veliku strast moguće je prenijeti taj koncept. 

Što nam možeš reći o videospotu za ovu baladu?
Radio sam ga s ekipom koja je radila i spot za ‘’Sve u meni se budi’’. Redatelj Luka Sepčić i producentica Ana Badurina imali su jasan koncept čim su čuli pjesmu. Inače nisam ljubitelj kiča. Tako da mi se ono što su mi prezentirali jako svidjelo. Mladi model Ena Kiralj savršeno se uklopila u tu priču koju bi ja nazvao ‘’sto nijansi karamele’’ 🙂

Godina iza tebe je bila genijalna. Sve je krenulo Zagrebačkim festivalom i suradnjom sa ZsaZsa. Kako ti ocjenjuješ godinu?
Iznimno turbulentna. Jako puno stvari se dogodilo na poslovnom planu. Ali se sve toliko brzo dogodilo da nisam stigao uživati. U isto vrijeme sam navršio 30, preživio pravu egzistencijalnu krizu u smislu da sam se zapitao: ‘’ Tko sam, što radim, gdje idem?’’. Zapravo jako nesigurna godina i pred sam kraj još i smrtni slučaj u obitelji koji me potpuno rastavio. Ne znam što reći o prošloj godini. Izvana je djelovalo sve savršeno. Ali definitivno godina velikih propitkivanja koju ne znam bih li volio ponoviti, ali je bila škola. Ono što me jako veseli je činjenica da sam u svemu tome dobio jasnu viziju kako želim da moj glazbeni put izgleda u sljedećem razdoblju i ‘’Vojnik Ljubavi’’ je tek mala naznaka svega što treba izaći pred publiku. 

Tvoj talent je neosporan, a pokazalo se da s talentom stiže i uspjeh. Što si želiš za 2018. godinu?
Mirnu glavu i zdravlje. Sve ostalo zbilja mogu sam 🙂

Tko ti je favorit za ovogodišnji Zagrebački festival?
Nisam čuo još sve pjesme ali Eni Jurišić, Antonela Doko i Marin Jurić Čivro imaju odlične pjesme.

Foto: Luka Sepčić