Međimurska psihodelija početkom veljače u Močvari!
23. siječnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Međimurska psihodelija početkom veljače u Močvari!

Prva subota veljače (3.2.) bit će ispunjena zvukovima međimurskih psihodelija u režiji Daliborovog Granja i Zagušljivog Dima, mladih psihodeličnih bendova iz Čakovca.

Bendovi će nam u svojem specifičnom stilu dočarati vlastitu percepciju balkanskih i istočnjačkih ritmova u psihodeličnom okruženju Močvare.

Četveročlani instrumentalni bend (bas, bubanj, dvije gitare) iz Čakovca, Daliborovo granje, po drugi puta dolaze u Močvaru predstaviti svoju psihodeličnu viziju post rocka. Nakon sjajnog otvaranja za velikane psihodeličnog rocka Dead Meadow, pokazali su da se ističu osobnošću i originalnošću u moru psihodeličnih bendova posebnim zvukom koji uključuje Međimurski “štih” i širok spektar balkanskih i istočnjačkih ritmova. Osnovani 2014. godine, bend je izdao jedan album pod istoimenim nazivom “Daliborovo Granje” 2015. godine. Album je snimljen i produciran od strane članova benda DIY metodom u jednoj mističnoj garaži skrivenoj u bespućima Čakovca. Album koji se prožima kroz 10 autorskih pjesama nije ostao nezapažen te je izdan na labelu legendarnog Zdenka Franjića “Slušaj najglasnije – Listen Loudest”.

Zagušljivi Dim tročlani je bend iz Čakovca koji je djelovao u različitim postavama, a trenutnu postavu čine bubanj, bas te gitara/orgulje uz članove Daliborovog Granja (bas) i Mokrih gljiva/Balade Petrice Kerempuha/Kamene Babe (bubanj). Zagušljivi Dim u ovom sastavu ima novi materijal koji će po prvi puta predstaviti zagrebačkoj publici. Njihova glazba predstavlja putovanje kroz različite žanrove glazbe ispunjene psihodeličnim riffovima s orijentalnim prizvukom. Glazba se temelji na neprekidnoj mistici koja kroz cijeli album uključuje razne žanrove prenesene u psihodelični oblak koji stvara jedinstvenu cjelinu glazbenog stvaralaštva trojice mladića.

Kroz dugi niz godina i raznih projekata, Zagušljivi Dim stvorio je prepoznatljiv i specifičan zvuk koji će premijerno predstaviti u Zagrebu, a samo digitalno izdanje očekuje se u narednim mjesecima.