Uoči festivala Drito iz Tvornice, Sajsi MC objavila novi spot i singl
24. siječnja 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Uoči festivala Drito iz Tvornice, Sajsi MC objavila novi spot i singl

Naš najveći zimski hip hop festival, Drito iz Tvornice, objavio je satnicu za petak i subotu, 26. i 27. siječnja 2018., u Velikom pogonu Tvornice kulture, a ususret događaju Sajsi MC je objavila novi spot i singl.

Sjajna reperica objavila je atraktivan spot za pjesmu “Kod tvoje devojke” u suradnji s producenom L-Freejem. Spot simbolizira strast koja se dogodila između jedne nježne djevojke i druge koja je odlučila da je osvoji usprkos tome što je ta ljubav zabranjena. Nije prvi put da se Sajsi MC dotakla teme istopolne seksualnosti (Papa, 2015), ali prvi put joj pristupa na emotivan način, gdje ona i njena sestra Tijana, pjevaju stihove o brutalnoj ljubavi između djevojke koja ima dečka i djevojke koja se s njima druži i fantazira o njegovoj djevojci. Ovaj minimalistički video je zapravo situacija ispred filmskog platna, s fokusom na dvije zaljubljene djevojke, koji prati razvoj njihove ljubavne priče i igru osvajanja – kontrast između crnog i bijelog koji zapravo čini njihovu uzajamnu kompletnost kao jedinu bitnu odrednicu u ljubavi. Spot potpisuju Maja i Konstantin Krbačevć, uz umetničku direkciju Dragana Vurdelje. Zagrebačka publika moći će čuti pjesmu na pozornici Drito iz Tvornice, a dan nakon Sajsi MC nastupa u splitskom Quasimodu.

Samo dvije zime i dva rasprodana događaja bila su potrebna za ustoličiti Drito kao najjače klupsko hip-hop okupljanje i jedan od najvažnijih festivala s početka godine. Vješto složen lineup Drito iz Tvornice  u dva dana donosi najbolje od lokalne i regionalne scene koja svoju snagu dokazuje činjenicom da mogu napuniti najveći klub u regiji.

Petak 26. siječnja tako počinje u 20:00 kada se otvaraju vrata, a prvi nastup zakazan je za 20:40 i Implied Complex. U 21:10 slijedi Sajsi MC, 21:50 gosti iznenađenja, da bi u 22:00 nastavili Who See. U 22:40 Dječaci se penju na pozornicu i sviraju Dramu, u 23:20 preuzimaju Bolesna Braća, 00:15 Kandžija i Gole žene, a sve se zatvara od 01:00 afterom u Malom pogonu kojeg režira DJ Babilonska.

Subota 27. siječnja ulaz otvara od 20:00, a u 21:10 se na pozornicu penju Matter, 21:50 Smoke Mardeljano, 22:30 High 5 i KUKU$, a u 23:40 nastupaju Krankšvester, dok festivalski lineup zatvara Krešo Bengalka od 00:20. Od 01:00 je after u Malom pogonu kojeg režira DJ Kiki Belucci, a after je i u klubu Klub gdje su DJ Indy i Sin.

U ponudi je ostalo još svega 100 ulaznica za petak, dok je subota rasprodana. Cijena im iznosi 65 kn u pretprodaji i kupiti se mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku i na prodajnim mjestima te na webu Entria.

Organizator festivala je yem.