VIDEO: Genijalna suradnja bihaćkog benda Jall Aux Yeux i Johna iz M.O.R.T.-a
25. siječnja 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

VIDEO: Genijalna suradnja bihaćkog benda Jall Aux Yeux i Johna iz M.O.R.T.-a

Bihaćki bend Jall aux yeux koji stvara autorsku glazbu na francuskom jeziku snimio je spot za pjesmu “Je te cherche” (Tražim te) sa Johnom iz sinjske grupe M.O.R.T.

Ovo je treći singl benda (uz “La peste” i “Je m’en lave les mains”) koji najavljuje album prvijenac koji je već snimljen, te će biti objavljen u prvoj polovini drugog mjeseca. Nakon objavljivanja albuma slijedi promocija i svirke po regionu. Album je sniman u Mostaru (studio Pavarotti) i Bihaću (studio Amadeus). Prijateljstvo Jure (gitariste benda Jall aux yeux) i Johna traje još od studentskih dana u Zadru gdje su dijelili prostorije doma, hrenovke, besparicu kao i ljubav prema glazbi. Do suradnje je došlo prilično jednostavno.

Johnu je ideja predložena na Demofestu u Banjaluci, gdje je Jall aux yeux sudjelovao u takmičarskom dijelu, a on je to odmah prihvatio. Kasnije je napisao tekst za svoj dio pjesma, došao u Bihać i u jednom danu snimio vokale i spot. Šta to traže i jesu li pronašli Jall aux yeux i John pogledajte i poslušajte u spotu (i učite francuski, obrazovanjem protiv obrezivanja)!

“Ja sam putovao iz Sinja u Zagreb gledajući svoja posla kad me u Korenici zaskočila banda maskiranih Francuza. Stavili su mi pivo u ruku i prošvercali me preko granice u Bihać da u jedan dan snimim pjesmu i spot. Ostatak tog traumatičnog iskustva ću iznijeti u svojoj slijedećoj autobiografiji ”Pola listine”, rekao je John (M.O.R.T.).