Nina Kraljić predstavila prvu pjesmu na engleskom jeziku nakon “Lighthouse”
26. siječnja 2018.
Music Box (10908 Članci)
Podijeli

Nina Kraljić predstavila prvu pjesmu na engleskom jeziku nakon “Lighthouse”

Sa svog debitantskog albuma «Samo» Nina Kraljić objavljuje novi singl i video – autorsku pjesmu «Lay You Down», koja je od danas dostupna u digitalnom obliku!

Predivni kadrovi videa snimljeni su u baroknom interijeru zagrebačke Palače Dverce, o čemu Nina otkriva: „Ukazala mi se iznimna čast da dobijem dopuštenje od grada Zagreba da snimim spot u predivnoj Palači Dverce, koja je u vlasništvu grada Zagreba, a inače se koristi za svečana primanja koje organiziraju Gradonačelnik i Gradska skupština. Ovim putem im se želim zahvaliti na ogromnom povjerenju i susretljivosti koju su mi ukazali. Lokacija se savršeno uklopila u priču, jer je predivan barokni interijer dodatno pojačao i dočarao samoću, nadanje i na kraju spoznaju da se određena veza bliži kraju.“

Pjesmu „Lay You Down“ Nina je napisala prije 5 godina – tada je spojila dvije svoje pjesme u jednu, shvativši da se vrte oko iste ideje. Do same realizacije pjesme prošlo je dosta vremena, budući da se korak po korak predstavljala publici u kantautorskom svjetlu. Tijekom snimanja ESC singla „Lighthouse“, Nina je imala priliku upoznati austrijsku glazbenicu i autoricu Taniu Saedi, s kojom je pjesma „Lay You Down“ dobila svoj konačni oblik, a za produkciju se zatim pobrinuo Ivan Popeskić, tijekom rada na albumu prvijencu „Samo“.

Koncept videospota započet je s idejom da se prvotno samo pjeva i svira klavir, s obzirom da je pjesma tako i nastala, no na kraju se priča razvila u mini-film, snimljen u jednom danu u Palači Dverce. „Preko fotografa Hrvoja Golubića, koji je fotografirao dokumentarne fotografije na snimanju videospota, upoznala sam Zvonimira Murkovića i njegovu djevojku Doru Borovičku, koji su u ulozi redatelja i idejnih scenarista preuzeli na sebe rad na ovom projektu, na čemu sam im svima iznimno zahvalna“ otkriva Nina i nastavalja: „Pretvorili su moju ispričanu priču u stvarnost i konkretne ideje i maksimalno profesionalno odradili sve što smo zacrtali. Snimanje – iako hektično, jer smo morali u jednom danu snimiti cijeli mini film, je proteklo u izvrsnom raspoloženju. Isplatilo se presvlačiti u četiri haljine kada su u pitanju haljine dizajnera Ivice Skoke.  Savršeno su se uklopile u prostor i pjesmu i same za sebe pričale našu priču“.

„Lay You Down“ nasljeđuje singl „Negdje“, predstavljen krajem rujna prošle godine, a ujedno je i prvi Ninin singl na engleskom jeziku, nakon eurovizijskog „Lighthouse“.

Foto: Hrvoje Golubić