Jedna od najimpresivnijih glazbenica svoga vremena, St. Vincent, novo ime INmusica
31. siječnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Jedna od najimpresivnijih glazbenica svoga vremena, St. Vincent, novo ime INmusica

Dobitnica Grammyja, iznimna gitaristica i jedna od najcjenjenijih umjetnica svoje generacije, Annie Clark, poznatija kao St. Vincent, na INmusic festivalu #13 održati će svoj premijerni nastup u Hrvatskoj!

Annie Clark, poznatija u umjetničkom svijetu kao St. Vincent, je američka kantautorica, multi-instrumentalistica, redateljica i „gitarska heroina 21. stoljeća“ čiji nastupi uživo redovito nadilaze očekivanja publike i kritike.

Umjetničko ime St. Vincent, Annie Clark je odabrala inspirirana stihom iz pjesme„There She Goes My Beautiful World“ Nick Cavea kao referencu na ime bolnice u kojoj je umro pjesnik Dylan Thomas. Od djetinjstva je pokazivala izraženi afinitet za umjetnost i glazbu, a gitaru je naučila svirati kao dvanaestogodišnjakinja u Dallasu nakon čega je počela raditi kao roadie za svog ujaka i ujnu, odnosno jazz duo Tuck & Patti. Nakon srednje škole upisala je prestižnu Berklee College of Music u Bostonu gdje je već za vrijeme studija počela pisati vlastitu glazbu i surađivati sa cijelim nizom glazbenika u raznim glazbenim žanrovima.

U 2006. godini priključila se pratećem sastavu Sufjana Stevensa na turneji i započela rad na prvom samostalnom studijskom albumu. Album previjenac, Marry Me izdan je 2007. godine uz hvale kritike koja ju je zbog neobičnog i jedinstvenog zvuka počela uspoređivati sa Kate Bush i Davidom Bowiejem, a uslijedili su Actor (2009.) i Strange Mercy (2011.) s još boljim prijemom od strane kritike i publike. St. Vincent istovremeno privlači pažnju legendarnog Davida Byrna s kojim snima hvaljeni suradnički album Love This Giant 2012. godine, a pohvale i titulu jedne od velikih umjetnica svoje generacije zaslužila je i od samog Davida Bowieja. Globalni fokus na St. Vincent dodatno se okreće 2014. s izlaskom njezinog četvrtog studijskog albuma, istoimenog St. Vincent, po većini glazbenih kritičara jednim od najboljih albuma te godine, a za koji je početkom 2015. godine zasluženo osvojila i Grammyja za najbolji alternativni album godine.

U listopadu prošle godine objavljen je dugoočekivani peti studijski album multitalentirane Annie Clark, Masseducation, koja je u međuvremenu režirala i napisala scenarij za kratkometražni film, postala prva ambasadorica za globalni Record Store Day i dizajnirala prvu električnu gitaru anatomski prilagođenu ženskom tijelu. Glazbenim stilom koji se proteže od eksperimentalnog rocka i elektropopa do jazza i soft rocka, Annie Clark je renesansna žena za 21. stoljeće, a svoje umijeće i izvođačku energiju donosi na glavnu pozornicu INmusic festivala #13!

St. Vincent se na INmusic festivalu #13 pridružuje velikim Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Alice in Chains, David Byrneu, Portugal. The Man, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes, i mnogim drugima. INmusic festival #13 održati će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. Fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po cijeni od 399 kuna moguće je uplatiti u preko stotinu poslovnica OTP banke diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb). Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 399 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije).