OBJAVLJEN SPOT: Hladno Pivo i Josipa Lisac neonom obojali “Soundtrack za život”
1. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

OBJAVLJEN SPOT: Hladno Pivo i Josipa Lisac neonom obojali “Soundtrack za život”

Nakon 14 godina “glasovi, tonovi rasuti” skupljeni su ponovno, ovaj put u suradnji Hladnog Piva i Josipe Lisac. Krik dive reže sivu svakodnevicu kao i rifovi Hladnog Piva koji odzvanjaju zagrebačkim ulicama od 1987. godine.

Svi tražimo tu pjesmu koja će nam biti štit i riječi kojima ćemo sjeći sve što nam smeta – “Soundtrack za život” je zato tu, u novoj verziji, kao posveta svemu što su dečki iz Hladnog Piva u ovih 30 godina napravili, kao posveta svima koji su ostavili trag u bendu i kao zahvala svima koji su uz glazbu Hladnog Piva sve ove godine!

Pasti na koljena uz zvuk violine, izgubiti se u treptaju oka, vrisnuti u prazno – odlazak ne znači poraz, treba izdržati ples na rubu dok tražiš ritam za disanje, dok tražiš ritam za hodanje. Obećat će ti da odlazi kad ga nađeš, a ti ćeš se povući u mrak ispunjen bojama neona gdje se ocrtavaju siluete i potraga tek počinje dok u pozadini svira “Soundtrack za život”. Unutarnja previranja, disonantnost ljudskih priča i neizbježno finale koje se ne dogodi u sjajnom spotu koji je režirao Nevio Smajić još jasnije podcrtavaju težinu stihova pjesme “Soundtrack za život”.

Nova verzija pjesme “Soundtrack za život” nalazi se na aktualnom albumu Hladnog Piva “Greatest Hits” kojim su zaokružili 30 godina karijere, a proslavit će ih u Domu Sportova 2. i 3. ožujka. Prvi koncert, u petak 2. ožujka, nazvan je “Old School” i bit će u potpunosti posvećen prvoj fazi karijere. U fokusu će biti prva četiri studijska albuma: “Džinovski”, “G.A.D.”, “Desetka” i “Pobjeda” objavljena od 1993. do 1999. godine. Druge večeri, u subotu 3. ožujka, bend će odsvirati “Greatest Hits” set s najznačajnim pjesmama iz sva tri desetljeća svoje karijere. Hladno Pivo u punim je pripremama za ove koncerte, a publiku očekuju vrhunski nastupi s jedinstvenim set listama s više od sedamdeset pjesama.

Foto: Mario Borščak