IZVJEŠĆE: Peglica i Komandos u zadnji su čas spasili publiku od strašnog Robokonja
4. veljače 2018.
Filip Bahun (14 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Peglica i Komandos u zadnji su čas spasili publiku od strašnog Robokonja

U petak navečer su u KSET-u Peglica i Komandos održali koncert povodom promocije novog albuma “Fleševi s Keftera”.

Peglica i Komandosi mladi je zagrebački bend koji je proizašao iz JeboTon kolektiva, a ovim nastupom publici su prezentirali svoj drugi studijski album. Album “Fleševi s Keftera” tematski se nastavlja na prethodni “Kefter Gatha” te slušatelje vodi u galaksiju Gathu i borbu sa zlim Robokonjem i Gadur Gadur carstvom koji siju šund po galaksiji. Sastav benda čine veličanstveni Dr. Porno na klavijaturama, basist Vuljakomba, bubnjar Rštr te Feget Nebesky i Prof. Cviligrad na gitarama.

Osim dva studijska albuma, Peglica i Komandos su snimili i live album prošle godine, koji se sastoji od probranih pjesama snimljenih na koncertu koji je također održan u KSET-u. Članovi benda iznimno su glazbeno potkovani te vješto barataju instrumentima što glazbi daje tečnost i čini ju lako slušljivom, kako na koncertu tako i u pozadini. Glazbeni stilovi bluesa, stoner rocka i psihodelije ispreplitali su se kroz pjesme od onih dinamičnijih s tvrdim rifovima, do laganijih koji podsjećaju na Roy Buchanana ili Smak, a svima su im zajedničke česte vrhunske solo dionice koje se protežu kroz veći dio pjesama.

Zvuk Peglice i Komandosa ima manje riječi, a više glazbe pa se na momente čini kao odličan jamm, a ne stukturirani koncert. Uz skromno, ali odlično osvijetljenje cijeli nastup imao je epohalnu notu koja se slagala s intergalaktičkim rock komandosima. Prostor je bio dobro popunjen unatoč lošem vremenu, ali i osvježavajuće prohodan u usporedbi s čestim gužvama u KSET-u. Epopeja je trajala gotovo dva sata, ispunjena novim i starim pjesmama i usputnim fleševima s Keftera, a na kraju su tako Peglica i Komandos ipak obranili grad od Robokonja i Gadur Gadur carstva.

Foto: Tajana Barac (fotosekcija KSET-a)