The Blondes “Mol” – nova pjesma kojoj tempo dirigira emocija, a ne metronom!
6. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

The Blondes “Mol” – nova pjesma kojoj tempo dirigira emocija, a ne metronom!

​The Blondes, glazbeni duo iz Opatije, već su nas razmazile svojom glazbom i profinjenim glazbenim pristupom lišenog jeftinog populizma.

Otkrivanje takvih iskrenih i formiranih glazbenica koje “furaju svoj film”, možda je dugotrajnije, ali dugotrajan je i rezultat njihova rada. To su pjesme koje imaju kičmu, a iza svake stoje upravo ove dvije kantautorice.  Kristina Radovčić – Kiki i Emanuela Lazarić – Ella ovog su puta napisale “Mol”, pjesmu karakterističnu za njihov, kako ga nazivaju, bazičan glazbeni izražaj.

Ova intimna ispovijest i glazbeno je zahtijevala topli, prirodni zvuk, pa se takve produkcije držao i Alen Brentini,  čarobnjak na gitari s podebljim glazbenim „dosjeom“.
“S njim je na prvu bila kemija i pjesmu smo vrlo brzo posnimili i to bez klika (metronoma). Prigušili smo svijetla  da napravimo atmosferu te krenuli svirati. Na taj način pustili smo da pjesma prirodno diše.. Emocija je dirigirala tempo, ne metronom! Složili smo se da se glazba stvara za ljude, koji osjećaju i misle, a ne za robote i zato nismo robovali pravilima.”  – Kristina o snimanju s Alenom.

Video spot je u pripremi, kao i ostatak pjesama za prvi studijski album koji djevojke pripremaju.