Zrinka Posavec nakon Đakova i Petrinje dolazi premijerno u Novu Gradišku
9. veljače 2018.
Music Box (3812 Članci)
Podijeli

Zrinka Posavec nakon Đakova i Petrinje dolazi premijerno u Novu Gradišku

Koncertom u Novoj Gradiški 13. veljače Zrinka Posavec sa svojim ansamblom Domaći nastavlja svoju veliku međunarodnu Panonsku turneju na kojoj će koncerte održati u panonskim gradovima Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije.

Ovo je prvi puta da Zrinka Posavec nastupa u Novoj Gradiški. Topli  zvuk starogradskih pjesama Panonije i slavonskih pjesama največi su dio njezinog programa. U program su uvrštene i etno pjesme iz cijele regije, obojane čežnjom Orijenta i sefardskih bravura. Zrinka Posavec i sama je autorica novih skladbi pisanih u duhu etno glazbe, njezine velike ljubavi kroz koju već godinama pred publikom iskazuje svoj umjetnički sjaj. Dio njezinih autorskih pjesama naslonjen je i na šansonu koja je simbol hrvatske domaće glazbe u proteklih 60 godina. Zrinka Posavec je pjevačica, etnomuzikologinja, glazbena pedagoginja i skladateljica. Osim toga, akademski je obrazovana glazbenica koja je život posvetila glazbi. Moto njezinog glazbenog puta kao i svakog koncerta na kojem se duboko i iskreno kroz muziku predaje publici je da „glas otkriva dušu, strast i želje“.

Na koncertu u Novoj Gradiški uz Zrinku Posavec nastupit će i vrsni glazbenici okupljeni u ansambl Domaći, Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru i Borna Šercar na udaraljkama. Bend je dobio ime po dobroćudnim zaigranim stvorenjima iz vatre o kojima je su svojoj bajci Šuma Striborova  pisala najpoznatija hrvatska spisateljica bajki Ivane Brlić Mažuranić. Koncert počinje u 19.00 sati. Cijena ulaznice: 30 kn. Ulaznice možete kuptiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 – 15,00 i na blagajni, sat vremena prije koncerta. Koncert je u urganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Matije Antuna Relkovića, Nova Gradiška.

Foto: Nikola Knežević