IZVJEŠĆE: Repetitor i Harvo Jay u Osijeku – odličan spoj atraktivne lokalne nade i regionalne institucije
12. veljače 2018.
Boris Abramović (274 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Repetitor i Harvo Jay u Osijeku – odličan spoj atraktivne lokalne nade i regionalne institucije

Osječki Klub Oxygen nastavljajući svoju praksu live svirki počastio nas je u subotu 10. veljače jednom pravom poslasticom.

Na jednom mjestu mogli smo pogledati odličan susret jedne atraktivne lokalne garažno/noise nade u usponu i jedne isto tako garažno/noise regionalne, sada već institucije. U ispunjenom Klubu Oxygen koncert je otvorio osječki trio Harvo Jay, i više su nego dobro iskoristili pruženu priliku da uživo predstave i prikažu sve ono dobro što se o njima govori i da svima dokažu da je njihova pobjeda na Rock Off festivalu bila i više negoli zaslužena. Vrlo žestokim i eksplozivnim nastupom pred mnoštvom svojih fanova predstavili su većinom pjesme sa svog albuma “Sok od agonije“ i oduševili sve prisutne, i moram reći da u budućnosti puno očekujemo od ovoga mladog benda.

Nakon pauze izlaze i glavne “zvijezde“ ove večeri, beogradski Repetitor. I uvijek mi se događa ista stvar. Koliko god ih puta gledao uvijek mi ponestaje lijepih riječi kojima bih opisao njihove nastupe. Nevjerojatna je energija i žestina njihovih nastupa, a gledajući na pozornici gitaristu Borisa Vlastelicu i ubitačnu ritam sekciju, Milenu Milutinović na bubnjevima i Ana Mariju Cupin na basu, imamo dojam da jednostavno gaze sve pred sobom.

Oni koji su ih barem jedan put pogledali u živo znaju o čemu pričam, a nadam se da je i u Klubu Oxygen bilo ljudi koji su prvi put imali priliku gledati Repetitor uživo, te uopće ne sumnjam da će ih od sada pogledati svaki put kada budu imali priliku. Set im je bio ispunjen samo žestokim stvarima, prošetali su nas kroz repertoar sa sva tri dosadašnja albuma, izostala je “Crvena“, ali klub je relativno mali i u ovakvim uvjetima set je bio i više nego primjeren. Publika je bila oduševljena i bend je bio i više nego dobro primljen i pozdravljen.

Ali…naravno da se događa ponekad i ponegdje, s vremena na vrijeme, na koncertu ovom ili onom, da se u publici pojavi i idiot. Idiot je personifikacija nekoga tko nije na koncert došao zbog koncerta, nego je došao iz nekog sasvim drugog, nama nepoznatog, a možda i samom idiotu nepoznatog razloga. E, pa i u subotu se na koncertu dogodio “idiot“ koji je došao možda zbog samo njemu znane provokacije. Tu bih možda uputio i malu primjedbu organizatoru koncerta koji je za relativno skupu cijenu ulaznice (pogotovo za slavonske prilike) trebao ipak imati barem nekakvu redarsku službu, a ne da ovakve, nazovimo, incidente rješava sâm bend (usput btw vrlo uspješno i atraktivno).

Repetitor je nakon toga dobio jednoglasnu podršku kompletne publike u klubu i na kraju ništa nije uspjelo pokvariti ovu više nego uspješnu koncertnu večer u Osijeku gdje smo imali priliku uživati u dva odlična benda i samo se možemo nadati da će se ovako nešto nastaviti i da ćemo uskoro imati prilike pogledati nešto slično. Još jednom se dokazalo da u za dobar rokenrol dovoljni gitara, bas, bubanj i ogromna količina energije i upravo su nam to ova dva benda u subotu i pokazala, a to zna nagraditi publika bilo gdje.

Foto: Bruno Maglić (privatni album)