Kries sa “Selom na okuke” dolazi u Boogaloo-u! Još ima ulaznica u pretprodaji!
12. veljače 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Kries sa “Selom na okuke” dolazi u Boogaloo-u! Još ima ulaznica u pretprodaji!

Velika promocija dugoiščekivanog i po mnogima jednog od najboljih albuma u 2017. u Hrvatskoj i općenito world music sceni „Selo na okuke“ dogodit će se u petak, 23. veljače u zagrebačkom klubu Boogaloo. U tom selu iza okuka krije se Kries.

Cijena ulaznice za ovaj glazbeno-scenski spektakl mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni 65 od kuna u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Boogaloou. Ako ih ostane na dan će koštati 85 kuna. Prvi Kries upaljen je davne 2003. godine i odonda nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem prisvojili su epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Indoneziji,… (Sziget Festival, United Islands, Colours of Ostrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba,…)

„Selo na okuke“ treći je Kriesov album i ima ukupno 9 pjesama, a nasljednik je „Kocijana“ i njihovog prvijenca „Ivo i Mara“.iz 2004. Tonski snimatelji su Igor Ivanković (Gradsko kazalište Marina Držića Dubrovnik scena Bursa i AKC Medika, Zagreb) i Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb). Za miks i produkciju zaslužan je Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb), dok je album masterirao Dragutin Smokrović Smokva. Motiv s naslovnice djelo je multimedijalnog umjetnika iz Splita Petra Grimanija.