Jan Kinčl i i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie objavili prvi zajednički singl “Florette”
14. veljače 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Jan Kinčl i i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie objavili prvi zajednički singl “Florette”

Zagrebački techno/house DJ i producent Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie objavili su prvi zajednički singl “Florette”.

Sjajno deep house/jazz izdanje ujedno je i najava skorašnjeg albuma “In Plain Sight” koji će ovog proljeća biti izdan za PDV, a singl dolazi u potpunom obliku kao “Florette Versions” koji se sastoji od četiri verzije.

Inspirirana Quincey Jonesovom pjesmom “Walking In Space”, originalna verzija singla “Florette” ugostila je basista Luku Veselinovića iz Veselino Jazz Projekta koji je zaslužan za odličnu bass dionicu koja je jedan od vodećih elemenata pjesme. Remix potpisuje talentirani Puležan Andrej Lasić LaSeech, a dub verziju je zajedno s Janom pripremio Matija Duić, partner iz Cycle programa, dok se na popisu nalazi i skraćena radijska verzija singla.

Miks cijelog izdanja potpisuje Igor Fabris iz Avid studija, snimanje na magnetsku traku je obavljeno kod Ilije Rudmana u True Colours studiju, mastering je napravio Petar Dundov u Neumatik studiju, a za vizualni identitet zaslužna je Negra Nigoević.

Nakon gotovo dva desetljeća aktivnosti u skoro svim segmentima regionalne i lokalne elektronskoj scene, DJ i producent Jan Kinčl našao je srodnu glazbenu dušu u Regisu Kattieu, francuskom jazz klavijaturistu s hrvatskim prebivalištem. Iako s različitim korijenima, zajedničke utjecaje vuku iz house, jazz, acid i techno glazbe, a kombiniranjem tih žanrova kroz nastupe izrazito podložne improvizaciji istražuju područje u kojem se sve to spaja.

Nastupi uživo i studijski sessioni izrodili su “Florette Versions”, kao i nadolazeći album “In Plain Sight” kojeg već u ovoj fazi podržavaju kultna imena kao što su francuska legenda Laurent Garnier, Alex Barck – iz njemačke Jazzanova, talijanski selektor Volcov, Gilles Petersonov protégé Lefto, detroitski Gari Romalis i Scott Grooves, Chicago legenda Chez Damier, Kai Alce iz Atlante, naš Ilija Rudman i Ante Matas poznatiji kao Cuisine Dub, te Humandrone iz Japana.

Florette versions izdanje dostupno je u PDV online shopu, kao i na svim standardnim digitalnim servisima.

Foto: Bojan Haron