IZVJEŠĆE: Massimo dodirnuo srca Splićana!
15. veljače 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Massimo dodirnuo srca Splićana!

Netom prije velikog Valentinovog koncerta Massima u Splitu, u trgovini, nedaleko od dvorane samog događaja, slučajni prolaznik pokušavao je uvjeriti svoju bolju polovicu kako bi bilo puno bolje da su ostali kući i gledali Ligu prvaka. Ona ne komentira jer sve što želi je barem na trenutak prepustiti se Massimovoj čarobnoj bajci.

Čekajući na osobu koja će mi se pridružiti u koncertu, ne znajući je, jer je to prijateljica moje susjede, pregledavam zadnje FB obavijesti. Naletim na članak o ženi, koja je našla svog muškarca nakon što ga je, kako joj je bilo rečeno u nekoj knjizi, nacrtala. Nacrtala je najbolju verziju muškarca kojeg želi i takvog kaže je nedugo nakon crteža i dobila. Bez mana. Nevjerojatna priča za Valentinovo. Pomislim kako ne znam crtati pa se radije neću ni upuštati u takvu avanturu. Pratnja dolazi, kasnije saznajem da je slikarica i na vrhu jezika mi je da je pitam je li ona ikad pokušavala nacrtati svojeg budućeg muškarca.

Dvorana se počela puniti. Sjedala popunjava pretežno nježniji spol, ali ima i muških polovica koji su se ipak odrekli Lige prvaka. Predgrupa Vatra pjesmom “Tango” vatreno najavi početak dobrog koncerta. Uskoro se na pozornici pojavi i Massimo. Riječima „Najlipše vam Valentinovo na svitu!“ otvori koncert u Splitu. Sa svojim bendom započinje zagrijavati publiku hitovima iz više od 30 godine duge karijere. Massimo je u nedavnoj radijskoj emisiji nahvalio splitsku publiku i sluh koji postoji u tom gradu, jer kako kaže u nekim gradovima ga uopće nema, pa je Splićanima još više prirastao srcu, ali unatoč tome ih je morao na samom početku u svojem šaljivom stilu pokrenuti da na njegov znak pjevaju, kako bi koncert dobio svoj pečat. Massimo je iznenadio publiku Azrinom pjesmom “Gracija” koju, kako sam tvrdi” dugo nije svirao. Odličnu atmosferu stvara i saksofonist Igor Geržina. Tijekom koncerta Massimo se sjeća i pozdravlja svoje glazbene prijatelje; Oliveru šalje velike pozdrave te mu želi brz povratak na pozornicu, a prisjetio se i Arsena koji mu je napisao pjesmu. Slikarica s kojom sam uživala u tom koncertu, živjela je u Rimu, pa mi ispričala kako je nekom prilikom na izložbi surađivala s talijanskim pjevačem Renatom Zerom na kojoj se pojavio i Arsen Dedić te joj rekao kako će prirediti pjesmu “Roberta Zero, Magari” za Massima. I tako je nastala poznata pjesma “Da mogu”.

Nakon prve stanke Massima, pozornicu je opet zapalila Vatra, a potom su premijerno Dečak i Massimo odsvirali zajedničku pjesmu “Nama se nigdje ne žuri”, po prvi put. Imali su samo 8 ili 9 dana da uvježbaju pjesmu, a svoj posao su odlično odradili. Massimo je publiku još jednom nasmijao anegdotom kada su se Dino Dvornik, Neno Belan i on našli i raspravljali o glazbi, ali Neni se žurilo jer je morao kod svoje mame. Massimo mu dovikne da mu se javi kad dobije inspiraciju za novu pjesmu. I kako sa ženom, djecom i ostalim stvarima dolaze obaveze tako se nisu dugo čuli. Nakon 20 godina Neno zove Massima i kaže: „Evo, napravio sam je.“  „Što si napravio“, pita Massimo, koji je već zaboravio na događaj pred 20 godina. „Pa pjesmu, dobio sam inspiraciju.“  I tako je nastala “Zar više nema nas”.

Nakon odlične instrumentalne uverture u kojoj su dominirali violina i bubnjevi Massimo je zaključio koncert pjesmom “Indija”.

Massimo prenosi svojim glasom, koji je i nježan, a snažan, predivnu ljubavnu emociju, koja prodiru u najdublje dubine. Kažu da bi svaki čovjek trebao brinuti i o svojoj srčanoj čakri, bilo masažom koja otvara meridijane, romantičnim filmom ili ljubavnim pjesmama. Vjerujem, kako je na Massimovom valentinovskom koncertu tisuće Splićana i ostalih posjetitelja napunilo srce zamašnom dozom ljubavi. Massimo, hvala ti! Dodirnuo si nas, ali ne sasvim slučajno!

Autor: Dunja Krajnc

Foto: Mario Gučak Andromak (arhiva)