Violinist svjetskoga glasa, glazbena senzacija i rekorder, David Garrett, dolazi u Arenu Zagreb!
15. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Violinist svjetskoga glasa, glazbena senzacija i rekorder, David Garrett, dolazi u Arenu Zagreb!

Star Produkcija koja stoji iza organizacije velikih koncerata u Hrvatskoj, poput Andree Bocellija, Roda Stewarta i drugih, najavila je dolazak Davida Garreta u Arenu Zagreb.

Za sada nije poznat datum, niti cijena ulaznica, ali potvrđeno je da dolazi u Hrvatsku u sklopu turneje “Explosive”.

David Garrett je svjetska senzacija i rekorder u brzini sviranja na violini, te će ovo biti njegov premijerni nastup u Hrvatskoj. Ovaj njemačko-američki glazbenik prvu Stradivarius violinu dobio je s 11 godina zahvaljujući njemačkom predsjedniku Richardu von Weizsäckeru, nakon što je nastupio pred njim. S 13 godina snimio je 2 CD-a, pojavio se na njemačkoj i nizozemskoj televiziji i održao koncert u rezidenciji njemačkog predsjednika, Villi Hammerschmidt, na osobni poziv Von Weizsäckera. U istoj dobi, kao najmlađi solist ikad, Garrett je potpisao ekskluzivni ugovor sa Deutsche Grammophon Gesellschaftom.

Svirao je s Rundfunk-Sinfonieorchesterom u Berlinu pod dirigiranjem Rafaela Frühbecka de Burgosa i kritičari nisu štedjeli pohvale. To je dovelo do poziva za nastup na Expou 2000 u Hannoveru. U dobi od 21 godine pozvan je da nastupi na BBC Promsu, seriji koncerata koji se održavaju u Royal Albert Hallu u Londonu.

Garrettov album Encore iz 2008. imao je za cilj pobuđivanje zanimanja mlađe publike za klasičnu muziku. Izdanje sadrži aranžmane i njegove osobne skladbe zasnovane na djelima i melodijama koji su ga dosad pratili kroz život. Sa svojim bendom, koji se sastoji od klavijatura, gitare i bubnjeva, održava koncerte koji uključuju klasične sonate (u pratnji klavira), aranžmane i kompozicije, kao i rock-pjesme i muzičke teme iz filmova.

Garrett je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najbrži violinist. Rekord, postignut u britanskoj TV-emisiji Blue Peter, sastojao se u tome da odsvira “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova što je brže moguće, bez greške i pod uvjetom da melodija ostane prepoznatljiva u cijelosti. Ovaj rekord postavljao je dva puta. Prvi put trebalo mu je 66.56 sekundi ili 13 nota po sekundi. Rekord je popravio 2008. godine, u emisiji Guinness World Records – trebalo mu je 65.26 sekundi.

Foto: Promo (credit by Philippe-Müller)